Met AXIWI veilig en hygienisch op afstand communiceren in luidruchtige productieomgevingen

Goede en duidelijke communicatien, tussen het personeel, in een productieomgeving is essentieel.  Door Corona en de social distancing, i.v.m besmettingsgevaar, is dat niet gemakkelijker geworden. Met het AXIWI communicatiesysteem bent u er in ieder geval zeker van dat het personeel op een veilige afstand (min 1,5 meter) duidelijk kan blijven communiceren en dat komt het productieproces ten goede.

Hulp Nodig?

Neem direct contact op met onze

Klantenservice!

Tel: +31(0)180 691 400

E:mail: info@axitour.eu

De afgelopen periode hebben huidige én nieuwe klanten voor het AXIWI communicatiesysteem gekozen om duidelijke communicatie, hygiene en veiligheid in de productieomgeving te borgen. Op deze pagina beschrijven we hoe enkele opdrachtgevers van Axitour, het systeem in een productieomgeving inzetten, zoals: Brevé Tuinhout, Technische Unie, Sanorice en HAK.

Hoe werkt een draadloos communicatiesysteem in een productieomgeving?

Het AXIWI communicatiesysteem is een duplex (tweerichtings) communicatiesysteem. Gelijktijdig kunnen 6 personen draadloos met elkaar communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het systeem is geheel handsfree te gebruiken en beschikt over 8 kanalen (AT-350). Per kanaal kunnen max. 250 personen gebruik maken van het systeem. AXIWI kent ondertussen vele gebruikstoepassingen in een productieomgeving. Denk hierbij aan communicatie tijdens verschillende werprocessen of tussen verschillende afdelingen, voor het opleiden en coachen van personeel, het instrueren van personeel én voor het rondleiden van bezoekers en gasten.

Voordelen gebruik AXIWI in productieomgeving

 • Geen last van omgevingsgeluid;
 • Beter en veiliger samenwerken;
 • Voorkom besmettingsgevaar, bijv. Corona;
 • Discreet op 1,5 meter communiceren;
 • Effectief coachen & opleiden van trainees.
axiwi-headset-noise-reduction-29-db

Draadloos communiceren tussen afdelingen

In werkplaatsen kunnen verschillende afdelingen zitten of verschillende werkprocessen plaatsvinden. De AXIWI communicatiesystemen hebben meerdere radiokanalen waardoor het personeel in verschillende groepen met elkaar kunnen samenwerken. Tevens is het mogelijk om te switchen tussen de groepen. Hierdoor kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar, op afstand, gemakkelijk informeren en communiceren. Hierdoor kan er efficiënter en meer ontspannen gewerkt worden. Bij Hak worden de sets bijvoorbeeld ook ingezet als er met meerdere monteurs gelijktijdig, binnen 1,5 meter, aan een machine gewerkt moet worden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-opleiden-personeel
breve-tuinhout-axiwi-communicatie-systeem-rivm-richtlijn-1-5-meter-header

Lees via de knop hieronder hoe Brevé Tuinhout Coronaproof communiceert, met AXIWI, tussen de verschillende afdelingen.

Coachen personeel tijdens trainingen

Tijdens trainingen kijkt een coach graag mee over ‘de schouder’ van degene die hij instrueert. Dat is met de 1,5 meter maatregel niet meer mogelijk. Tijdens trainingen kunnen de coaches dankzij het communicatiesysteem, de 1,5-meter maatregel, beter hanteren. Zo blijven de coach en cursisten ten alle tijden verstaanbaar voor elkaar, zonder dat er geschreeuwd hoeft te worden.

‘In’ het moment coachen

Via een open lijn kan de trainer, op afstand, ‘in’ het moment, moeiteloos meerdere cursisten coachen. In een gemiddeld distributiecentrum is het zeer bedrijvig en dat brengt geluid met zich mee.  Door de heldere en duidelijk verstaanbare audio via de AXIWI headset is er meer rust bij de trainer en cursisten.

axiwi-duplex-draadloos-communicatiesysteem-veilig-hygiene-instructie-coaching-personeel
technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn

Klik op onderstaande button om te lezen hoe de Technische Unie trainingen professionaliseert met AXIWI volgens de RIVM-richtlijnen.

Instructie nieuw personeel en uitzendkrachten

Bij een bedrijf als HAK zijn er in de vakantieperiodes veel medewerkers met vakantie. Dat betekent dat er vervolgens uitzendkrachten worden ingezet. Zij worden in een korte tijd intensief geïnstrueerd voor de taken in de fabriek, waar het geluidsniveau van de machines dusdanig is dat de 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden. Om de afstand toch te borgen, wordt er gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-samenwerken
hak-instrueert-uitzendkrachten-coronaproof-met-axiwi

Klik op onderstaande button om te lezen hoe HAK uitzendkrachten voortaan Coronaproof instrueert. 

Ook voor het rondleiden van bezoekers en gasten

In productiehallen of fabrieken komen vaak genoeg gasten op bezoek om uiteenlopen redenen; relaties, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen en nog veel meer. Daarbij is het belangrijk dat u duidelijk met elkaar kan communiceren en dat is niet altijd mogelijk in een lawaaierige productieomgeving. Om de verstaanbaarheid van de onderlinge communicatie te verbeteren kunnen de communicatiesystemen van Axitour uitkomst bieden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-rondleiding-bezoeker
axitour-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.

Deze bedrijven gingen u voor: 

Axitour biedt HAK flexibiliteit en efficiëntie in rondleidingen
HAK is een groot bedrijf in de voedingsindustrie dat al zo’n 15 jaar rondleidingen geeft door zijn fabriek. Zij maken sinds kort gebruik van het AT-300 Axitour communicatiesysteem. Zij gebruiken het systeem om de groep toe te spreken die rond geleid wordt. Door het systeem kan HAK efficiënter haar rondleidingen verzorgen.
“We zijn zeer tevreden over het communicatiesysteem, maar vooral zijn wij blij met de contacten met Axitour, met hun klantvriendelijkheid, het meedenken in oplossingen en hun servicegerichtheid.” – Corrine den Dekker, HAK
Pepsico tevreden met interactief AXIWI communicatiesysteem
Sinds september 2017 gebruikt de productievestiging Zeebrugge gebruik van het AXIWI duplex communicatiesysteem. Zij gebruiken dit systeem voor interne rondleidingen die ondersteuning bieden aan hun eigen cursussen en opleidingen. Zij hebben gekozen voor het duplex AXIWI systeem omdat je met meerdere mensen tegelijk kan praten. Dit is erg handig omdat je op deze manier vragen kan stellen en behandelen tijdens de tour.
“Alles werd perfect geleverd. Wij willen Axitour bedanken voor de deskundige uitleg en hulp bij levering. Wij kunnen dit communicatiesysteem alleen maar aanbevelen.” – Dirk Frank, Pepsico Groep
Den Ouden Groep kiest voor Axitour AT-300 communicatiesysteem
Den Ouden Groep is een internationaal servicegericht familiebedrijf uit Schijndel met ca. 180 mederwerkers. Hun werkzaamheden bestaan uit het realiseren van civiel- en cultuurtechnische werken en zochten een communicatiesysteem voor een nieuwe locaties om demonstraties te geven. Met het Axitour AT-300 communicatiesysteem kunnen zij nu zonder enige ruis of hinder de demonstraties geven.
“Het Axitour AT-300 communicatiesysteem voldeed aan al onze wensen, de reacties waren lovend en wij kunnen dit systeem dan ook van harte aanbevelen.” – Den Ouden Groep
Het Axitour AT-200 audio communicatiesysteem ingezet tijdens de Nacht van Kunst en Kennis
De Nacht van Kunst & Kennis is het grootste kunst- en wetenschapsfestival van Zuid-Holland. Voor de vierde editie werd er een audiotour georganiseerd die bezoekers konden volgend tijdens het evenement. Zij konden luisteren naar een podcast die was gemaakt van één van hun locaties. Het Axitour AT-200 was hier uitermate geschikt voor. Dit systeem is gebruiksvriendelijk en word aangeleverd met hoofdtelefoon.
“We zijn erg tevreden over de diensten die Axitour ons heeft geleverd en zouden hier in de toekomst zeker weer gebruik van maken.”
De Nacht van Kunst & Kennis

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

Verhuur

 De voordelen van Axitour

 • Verkoop én verhuur
 • Advies van specialisten
 • Voor grote én kleine events
 • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
 • Altijd bereikbaar
 • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
 • De koffie staat klaar in onze showroom
 • De klantenservice helpt u graag!

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice