Vertaalsysteem voor simultaan vertalingen

Vertaalsysteem nodig? Simultaan vertalen met de draadloze Axitour fluistersets, ook wel rondleidingsystemen genoemd, is eenvoudig en het installeren kunt u probleemloos, zonder dure voorzieningen, zelf doen. Het simultaan vertalen tijdens rondleidingen, congressen, vergaderingen, presentaties of kerkdiensten met deelnemers uit verschillende landen is een uitdaging.

Via het audio systeem van de zaal wordt de taal van meeste deelnemers weergegeven, de overige anderstaligen worden dan via het simultaan vertaalsysteem van de tolk voorzien van de vertaling. De gids, rondleider of vertaler (tolk) die spreekt wordt voorzien van een zender en de toehoorders, die de vertaling dienen te ontvangen, krijgen een draadloze ontvanger.

 De voordelen van Axitour

  • Verkoop én verhuur
  • Advies van specialisten
  • Voor grote én kleine events
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Altijd bereikbaar
  • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
  • De koffie staat klaar in onze showroom
  • De klantenservice helpt u graag!
axitour-communication-systems-communicatie-systemen-simultaan-vertalen-panorama

Onze communicatiesystemen

Axitour AT-500

axitour-at-500-simplex-communicatie-systeem

Axitour AT-300

axitour-at-300-simplex-communicatie-systeem

Axitour AXIWI AT-320

axitour-axiwi-at-320-duplex-communicatie-systeem

Axitour AT-900

axitour-at-900-audio-communicatie-systeem

Vertaalsysteem voor simultaan vertalen

Bij de meeste andere rondleidingsystemen wordt er gewerkt met vertalers in aparte boxen en dat maakt simultaan vertalen tot een dure aangelegenheid. Het gesproken woord, wordt direct vertaald en gaat via een netwerk verbinding naar een koptelefoon van de deelnemer. De vertaler of vertalers worden voorzien van een koptelefoon met microfoon en eventueel een koptelefoon voor ontvangst van de gesproken tekst.

Doordat wij met het Axitour vertaalsysteem bijna altijd zonder cabines kunnen werken, heeft dat grote prijstechnische voordelen. De tolk of vertaler kan op een vrijwel normale toon zijn vertaling inspreken zonder de spreker daarbij te storen.

Met het Axitour vertaalsysteem voor simultaan vertalen is het aantal personen dat door één vertaler bediend kan worden onbeperkt.

Meerdere vertalers zijn mogelijk omdat iedere vertaler een zender heeft met een eigen kanaal. Interventie van andere kanalen of systemen is uitgesloten.

Axitour heeft 2 type systemen voor vertalingen in haar programma; simplex communicatiesystemen en duplex communicatiesystemen.

axitour-communicatiesysteem-vertalingen-simultaan-versterker
axitour-communicatiesysteem-vertalingen-simultaan-vertaalhok

Onze simultaan vertalingssystemen in de praktijk

Baptistengemeente Arnhem-Centrum gebruikt Axitour AT-500 communicatiesysteem voor simultaanvertalingen kerkdiensten

Baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt sinds enkele maanden gebruik van het Axitour AT-500 audio communicatiesysteem. De zenders en ontvangers zetten zij in voor simultaanvertalingen op zondag tijdens de kerkdienst.

“Het communicatiesysteem van Axitour is snel te begrijpen, gebruiksvriendelijk én zeer doeltreffend. We kunnen nu weer vertalen en hebben geen last van storingen meer op de vertaalinstallatie. De gasten kunnen kiezen uit twee talen (twee zenders), die op verschillende kanalen te horen zijn bij de ontvangers.”

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

 

Verhuur

 

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice