axitour-AT-300R

Axitour AT-300 simplex rondleidingsysteem

Het Axitour AT-300 rondleidingsysteem is specifiek ontwikkeld voor touroperators en reisorganisaties die een rondleidingsysteem mee op reis willen nemen. Het is eenvoudig in gebruik, lichtgewicht en heeft een perfect bereik om bijvoorbeeld tijdens een stadswandeling al uw gasten draadloos van informatie te voorzien. Het systeem kan zowel in als buiten de bus gebruikt worden waardoor bijvoorbeeld de chauffeur of reisleider de rondleiding zelf kan uitvoeren.

axitour-at-300-simplex-communicatie-systeem
axitour-at-300-communicatie-systeem
axitour-at-300-communicatie-systeem-koffer

Toepassingen Axitour AT-300 rondleidingsysteem

Het AT-300 rondleidingsysteem is een simplex communicatiesysteem. Het systeem beschikt over 40 vrije kanalen, ruim voldoende voor de bovenstaande toepassingen. Het systeem werkt op 2 oplaadbare AA batterijen. Voldoende capaciteit voor een hele dag gebruik.
 • Rondleidingen (recreatief / zakelijk / cultureel)
 • Stadsrondleidingen / City Tours
 • Rondleidingen musea
 • Congressen
 • Vergaderingen
 • Tolk werkzaamheden
 • Simultaan vertalingen
 • Touroperators
axitour-communication-systems-communicatie-systemen-simultaan-vertalen
axitour-communication-systems-communicatie-systemen-city-tours-stadsrondleiding

Hulp Nodig?

Neem direct contact op met onze

Klantenservice!

Tel: +31(0)180 691 400

E:mail: info@axitour.eu

Gebruiksvriendelijk communicatiesysteem

Dit systeem is een gebruiksvriendelijk systeem met eenvoudige bediening. Wanneer u het systeem inschakelt, krijgt u de tijd om het gewenste kanaal in te stellen. Als u het gewenste kanaal geselecteerd heeft en dat 5- 10 seconden niet wijzigt wordt het systeem op dat kanaal vergrendeld. Wanneer het systeem vergrendeld is, kunt u alleen nog het volume instellen door middel van de volume draaiknop en het systeem uitschakelen. Uiteraard dienen zender en ontvanger op het zelfde kanaal ingesteld te worden. De gids krijgt het blauwe toestel met een headset microfoon en de deelnemers krijgen de rode toestellen en een oortelefoon.

Technische specificaties

 

Het AT-300 rondleidingssysteem maakt gebruik van een licentievrije radiofrequentie. Dit houdt in dat u overal in Europa gebruik mag maken van dit systeem. Het bereik tussen de zender en de ontvangers is buiten tot circa 100 meter zichtlijn en in gebouwen 40-50 meter zichtlijn., afhankelijk of er zich veel of weinig obstakels bevinden tussen de zender en ontvangers.

 

 • Radio Frequentie Type 863- 865 MHZ
 • Afmeting 65 mm X 85 mm X 20 mm
 • Gewicht van 1 unit +/- 110 gram
 • Bereik + / – 100 meter
 • Aantal kanalen 40
 • Headset aansluiting 3,5 mm
 • Gebruiksduur 8 – 10 uur
axitour-at-300-T

Oplaadsysteem

 • Oplaad systeem 2 toestellen
 • Oplaad- / opbergkoffer 12 toestellen
 • Oplaad- / opbergkoffer 24 toestellen
axitour-at-300-communicatie-systeem-binnenkant
axitour-at-300-communicatie-systeem-oplader

AT-300 Opbergtas

Accessoires

 • Headset microfoon type hoofdband
 • Headset microfoon type bril
 • Oor telefoontjes

Draadloze handmicrofoon

In plaats van een zender kunt u ook gebruik maken van deze draadloze handmicrofoon. De AT-300 ontvangers kunnen hiermee verbinden en zo kan er geluisterd worden naar wat er in de micorfoon gezegt wordt.

axitour-draadloze-microfoon-rondleidingen

Diverse oortelefoons

Axitour Communication Systems heeft diverse headsets en oortelefoons in het assortiment. Voor het geven van rondleidingen wordt in veel gevallen de Axitour microfoon (type bril) gebruikt door de gids én oortelefoons door de gasten. Bekijk het assortiment voor de diverse microfoons en oortelefoons.

axitour-axiwi-ea-002-oortelefoon-eenzijdig-oorstuk
axitour-he-001.png

Wegwerp oortelefoons

Om logistieke en hygiënische redenen werken wij vaak met ‘wegwerp’ oortjes. Na het gebruik (tijdens een rondleiding) houden uw gasten de wegwerp oortelefoons en worden deze niet voor een tweede keer gebruikt. Dat scheelt u handling, omdat u de oortelefoons niet hoeft schoon te maken en op te bergen. Tevens is het ook hygiënischer, omdat u altijd met nieuwe oortelefoons werkt. Het gebruik van ‘wegwerp’ oortelefoons bespaart u veel tijd en werk en geeft uw gast een schoon gevoel.

Zeker als u structureel rondleidingen geeft aan diverse groepen is het gebruik van wegwerp oortelefoons aan te bevelen. Houdt er rekening mee dat u voldoende voorraad aanhoudt, zodat u uw gasten altijd een duidelijke en gastvrije rondleiding kunt geven.

Mocht u voor uw gebruikstoepassing behoefte hebben aan een ander type oortelefoons / hoofdtelefoon neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kijk even op onze productpagina voor het gehele aanbod.

Direct naar de productpagina.

Referenties

axitour-communicatie-systeem-texelse-bierbrouwerij-rondleiding (2)

‘Met het Axitour AT-300 communicatiesysteem leid ik mijn gasten fluitend rond’

“Het gemak, en de rust waarmee ik nu de rondleidingen kan doen is een verademing in vergelijking met hoe het voorheen ging zonder communicatiesysteem. Daar waar voorheen 3 of meer rondleidingen een uitputtingsslag waren, loop ik nu fluitend 5 keer per dag met mijn gasten door de brouwerij” stelt Paul vd Lee, rondleider bij de Texelse Bierbrouwerij.

Den-Ouden-Groep-kiest-voor-Axitour-AT-300-communicatiesysteem-bedrijfsrondleiding

Den Ouden Groep kiest voor Axitour AT-300 communicatiesysteem

“Het Axitour AT-300 communicatiesysteem voldeed aan al onze wensen, de reacties waren lovend en wij kunnen u dit systeem dan ook van harte aanbevelen.”

axitour-at-300-kroller-moller-museum-vroege-van-gogh

Axitour AT-300 audio communicatiesysteem ingezet tijdens ‘De Vroege van Gogh’ tentoonstelling in Kröller-Müller Museum

“Ook voor de bezoekers zijn de fluistersets (ontvangers) zeer gebruiksvriendelijk. Wij werken er voornamelijk mee voor het rondleiden van volwassenen en bij uitzondering gebruiken wij ze voor het rondleiden van kinderen (scholen). Kortom het is een goed en gebruiksvriendelijk audio communicatiesysteem om bezoekers rond te leiden in een museum!”

mps-zonnebloem-gebruikt-axiwi-communicatiesysteem-tijdens-stadswandelingen-nederland-belgie-duitsland-boot

MPS de Zonnebloem gebruikt het Axitour AT-300 systeem tijdens stadswandelingen in Duitsland, Nederland en België

“Wij waren op zoek naar een systeem wat onder alle omstandigheden perfect werkt. Het Axitour AT-300 audio communicatiesysteem voldoet volledig aan deze eisen. Het geeft echt een meerwaarde aan een stadswandeling. De gasten vinden het ook een geweldig systeem. Aangezien sommige toch wat slechthorend zijn, kunnen zij onder alle omstandigheden de gidsen perfect verstaan.”

rondleiding-at-300-audio-rondleidingsysteem-sloep-watersport-boot

Businessclub Meppel gebruikt AT-300 communicatiesysteem voor sloepentocht in natuurgebied Weerribben – Wieden

“De duidelijke handleiding was eigenlijk overbodig want het systeem is kinderlijk eenvoudig te bedienen. Kortom, ook op het water is het systeem AT-300 een waardevolle aanvulling bij rondvaarten met een grote groep.”

Gebruikershandleiding Axitour AT-300 rondleidingsysteem

Download hier de gebruikershandleiding

NIEUW! Nubart – de audiogids voor museums, tentoonstellingen en galleries

Audio gids 2.0: Bezoekers kunnen altijd en overal uw museum tentoonstellingen (her)beleven met hun smartphone

Wij verzorgen een audio rondleiding-systeem voor grote en kleine musea zonder dat u daarvoor speciale apparatuur hoeft aan te schaffen óf een speciale app nodig heeft. Een aantrekkelijk ogende kaart op creditcardformaat, voorzien van een unieke code, geeft de bezoeker toegang tot de rijke content van uw rondleiding. De audiosporen worden rechtstreeks gestreamd naar de smartphone van uw bezoekers. Onze innovatieve audio gidsen zijn goedkoop en zeer winstgevend voor een museum. Zelfs voor tijdelijke exposities. Daarnaast krijgen musea een duidelijk inzicht in het datagebruik van de bezoekers en feedback.

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

Verhuur

 De voordelen van Axitour

 • Verkoop én verhuur
 • Advies van specialisten
 • Voor grote én kleine events
 • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
 • Altijd bereikbaar
 • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
 • De koffie staat klaar in onze showroom
 • De klantenservice helpt u graag!

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice