Frequent Asked Questions – Axitour Communication Solutions

Algemene vragen

Welke producten heb ik nodig voor een compleet werkend communicatiesysteem?

 • Zender; voor de gids of presentator.
 • Ontvangers; voor de mensen die de rondleiding of presentatie bijwonen.
 • Opberg-/transportkoffer; voor het beschermd en veilig opbergen en vervoeren van de apparatuur. Tevens heeft Axitour koffers in haar assortiment waarmee de apparatuur direct opgeladen kan worden (oplaadkoffer).
 • Headsets; Zowel de zenders als ontvangers hebben een headset nodig. De zender heeft er een nodig met een microfoon en oortelefoon (spreken en luisteren). De ontvanger heeft in de basis een oortelefoon nodig waarmee zij kunnen luisteren naar de zender. Indien er gebruikt wordt gemaakt van duplex communicatie (spreken en luisteren), zal er, net als bij de zender, ook een microfoon op de headset moeten zitten.

Bekijk hier ons assortiment.

Hoeveel zenders en ontvangers heb ik nodig?

Het aantal zenders is afhankelijk van hoeveel personen een groep moeten toespreken.

Welke type headsets biedt Axitour aan?

Duidelijk met elkaar communiceren valt of staat met een goede headset. Daarom heeft Axitour een breed assortiment aan headsets, voor een ieder oor wat wils; van standaard oortelefoons tot aan de meest exclusieve op-maat-gemaakte headsets.

Voor welke gebruikstoepassingen zijn de communicatiesystemen in te zetten?

 • Rondleidingen
 • Zakelijke rondleidingen
 • Sport; Diverse gebruikstoepassingen zoals de scheidsrechter, coach, coördinator
 • Industrie
 • Entertainment

Wat is een simplex communicatiesysteem? axitour-simplex-communicatie

Simplex communicatie is communicatie waarbij enkel in één richting informatie wordt verstuurd. Dit type vindt men vooral in broadcast netwerken waar één bron de informatie verspreidt en de ontvangers geen signalen terug sturen naar de zender. (bron: wikipedia). Axitour levert  o.a. simplex communicatie systemen en zenders welke het signaal aan wel 250 ontvangers door kunnen geven.

Wij hebben twee van dit soort communicatiesystemen in ons assortiment: Het Axitour AT-300 communicatiesysteem en het Axitour AT-500 communicatiesysteem.

Wat is een duplex communicatiesysteem?axitour-duplex-communicatie

Met full duplex (2-weg) communicatie wordt bedoeld dat men een verbinding tot stand kan brengen waarbij er tegelijk informatie wordt uitgewisseld in de twee richtingen. Van zender naar ontvanger en van ontvanger naar zender. (bron: wikipedia). In de communicatie techniek is half-duplex de mogelijkheid om informatie te versturen in beide richtingen maar niet tegelijkertijd. Een half duplex communicatie systeem is b.v. een walkie talkie.

Wij hebben één full duplex communicatiesysteem in ons assortiment: het AXIWI communicatiesysteem.

Heb ik een simplex of duplex communicatiesysteem nodig voor mijn gebruikstoepassing?

Dat is afhankelijk van hoe je wil dat mensen met elkaar communiceren. Indien je wenst dat er één spreker is en degenen die de presentatie/rondleiding bijwonen alleen kunnen luisteren heb je een simplex communicatiesysteem nodig. Indien bij de gebruikstoepassing de gasten of het publiek moeten kunnen spreken, dan heeft u een duplex communicatiesysteem nodig.

Kan ik mijn eigen oortelefoons gebruiken in combinatie met een Axitour communicatiesysteem?

De communicatiesystemen die Axitour in haar assortiment heeft hebben een gangbare 3,5 mm aansluiting.

Zijn er minimale hoeveelheden die ik bij koop of huur moet afnemen?

Nee bij ons geldt er geen minimale afnamehoeveelheid.

Hoe wordt huurapparatuur verzonden?

Wij verzenden onze huurapparatuur via DHL. Wij leveren de apparatuur een werkdag voordat het systeem daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. Afhalen van de apparatuur is ook mogelijk in onze showroom.

Hoe verstuur ik mijn huurapparatuur retour (waar moet ik op letten)?

 • Verstuur de huurapparatuur in dezelfde doos als waar u de huurapparatuur in heeft aangetroffen.
 • Verstuur deze ten alle tijde naar het volgende adres: Lübeck 5, 2993 LK in Barendrecht.

Huur communicatiesysteem

Hoe gaat de levering van een gehuurd communicatiesysteem bij Axitour in zijn werk?

 • Wij maken met u een afspraak op welk adres en welke datum (mogelijk tijd) waar wij het gehuurde communicatiesysteem kunnen afleveren.
 • Wij leveren het communicatiesysteem een dag voor het daadwerkelijke gebruik (huur) van het communicatiesysteem.
 • Het communicatiesysteem is volledig opgeladen als wij het versturen. Indien u het 1 dag huurt, zult u zelf niet op hoeven laden. Indien u meerdere dagen huurt dient u het communicatiesysteem zelf op te laden voor de aanvullende dagen. Bij meerdere dagen huur leveren wij altijd een oplaadkoffer voor het communicatiesysteem.
 • Wij verzenden het pakket in een doos. Gooi deze doos niet weg, want deze gebruikt u ook voor de retourzending van het communicatiesysteem.

Hoe gaat de retourzending van een gehuurd communicatiesysteem bij Axitour in zijn werk?

 • Na de laatste dag van de huurperiode laten wij het communicatiesysteem ophalen. Onze adviseur maakt daarvoor een afspraak met u.
 • Het communicatiesysteem wordt op dezelfde manier geretourneerd als dat u het van ons heeft ontvangen. De zenders en ontvangers ruimt u op in de vakken in de koffer(s). De snoeren van de nekkoorden en de oortelefoons worden netjes in de koffer opgeborgen.
 • De koffer(s) worden vervolgens in de doos klaargezet, als waar u het communicatiesysteem in heeft ontvangen.