Axitour AT-500 Rondleidingsysteem

Het Axitour AT-500 rondleidingsysteem is één van ons meest verkochte en verhuurde communicatiesystemen. Met een gewicht van 70 gram is dit communicatiesysteem een lichtgewicht. Dit communicatiesysteem wordt zowel ingezet in situaties met normale geluidsomstandigheden als in omgevingen met een geluidsniveau van meer dan 75dB. Het rondleidingsysteem is zeer eenvoudig in gebruik en bedoeld voor eenrichtingscommunicatie. Hierbij spreekt de gids en luisteren de deelnemers.

axitour-at-500-simplex-communicatie-systeem
axitour-at-500-simplex-communicatie-systeem-opladen
axitour-at-500-simplex-communicatie-systeem-bovenaf

Gebruikstoepassingen

 • Rondleidingen (recreatief / zakelijk / cultureel)
 • Congressen
 • Vergaderingen
 • Tolk werkzaamheden
 • Simultaan vertalingen
axitour-communication-systems-communicatie-systemen-simultaan-vertalen
axitour-communication-systems-communicatie-systemen-city-tours-stadsrondleiding

Technische specificaties

Het Axitour AT-500 rondleidingsysteem is een simplex communicatiesysteem. Het systeem heeft 40 kanalen, waarvan 12 interferentievrije kanalen, en werkt met de frequentieband 863 MHz – 865 MHz en een licentievrije radiofrequentie. Dit houdt in dat u dit systeem in geheel Europa licentievrij mag gebruiken. Neem voor gebruik buiten Europa contact met de medewerkers van Axitour op voor meer informatie.

axitour-at-500-technische-specificatie
 • Radio Frequentie Type 863- 865 MHZ
 • Afmeting 85 mm X 40 mm X 25 mm
 • Gewicht van 1 unit +/- 60 gram
 • Bereik + / – 100 meter
 • Aantal kanalen 40 (waarvan 12 interferentievrije kanalen)
 • Headset aansluiting 3,5 mm
 • Gebruiksduur 8 – 10 uur

Axitour AT-500 Koffers; 15 units & 25 units

25 units

15 units

Oplaadsysteem

Een oplaadsysteem biedt ruimte aan 25 units. De units worden gevoed door een oplaadbare batterij. Voor volledig ontladen batterijen geldt dat deze 15 uur nodig hebben om geladen te zijn. Zowel een zender als ontvanger met geladen batterijen, zal ongeveer 10 uur meegaan. Voor de volledige beschrijving van het opladen van een Axitour AT-500 unit verwijzen wij naar de gebruikershandleiding, hieronder. Let op: de oplaadunit en koffer kunnen niet afzonderlijk besteld worden.

axitour-at-500-opladen-oplaadstation
axitour-at-500-opladen-oplaadstation-dio
axitour-at-500-opladen-batterij

Opbergtas

Draadloze handmicrofoon

In plaats van een zender kunt u ook gebruik maken van deze draadloze handmicrofoon. De AT-500 ontvangers kunnen hiermee verbinden en zo kan er geluisterd worden naar wat er in de microfoon gezegd wordt.

 

Diverse oortelefoons

Axitour Communication Systems heeft diverse headsets en oortelefoons in het assortiment. Voor het geven van rondleidingen wordt in veel gevallen de Axitour microfoon (type bril) gebruikt door de gids én oortelefoons door de gasten. Bekijk het assortiment voor de diverse microfoons en oortelefoons.

axitour-draadloze-microfoon-rondleidingen
axitour-axiwi-ea-002-oortelefoon-eenzijdig-oorstuk

Wegwerp oortelefoons

Om logistieke en hygiënische redenen werken wij vaak met ‘wegwerp’ oortjes. Na het gebruik (tijdens een rondleiding) houden uw gasten de wegwerp oortelefoons en worden deze niet voor een tweede keer gebruikt. Dat scheelt u handling, omdat u de oortelefoons niet hoeft schoon te maken en op te bergen. Tevens is het ook hygiënischer, omdat u altijd met nieuwe oortelefoons werkt. Het gebruik van ‘wegwerp’ oortelefoons bespaart u veel tijd en werk en geeft uw gast een schoon gevoel.

Zeker als u structureel rondleidingen geeft aan diverse groepen is het gebruik van wegwerp oortelefoons aan te bevelen. Houdt er rekening mee dat u voldoende voorraad aanhoudt, zodat u uw gasten altijd een duidelijke en gastvrije rondleiding kunt geven.

Mocht u voor uw gebruikstoepassing behoefte hebben aan een ander type oortelefoons / hoofdtelefoon neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kijk even op onze productpagina voor het gehele aanbod.

Direct naar de productpagina.

Voor de rondleider (spreker)

Voor de rondleider (gids, spreker) zijn er een aantal verschillende microfoons beschikbaar. Verreweg de meeste rondleiders kiezen voor een microfoon die op het hoofd gezet wordt, dat kan zijn met een hoofdband of in de vorm van een bril zodat men beide handen vrij heeft. Bij een headset microfoon plaatst men de microfoon vlak voor de mond en doordat de afstand tussen microfoon permanent dezelfde afstand blijft houden verkrijgt men een constant geluidsniveau en komen er zo, zo min mogelijk storende achtergrond geluiden in de microfoon . De microfoon wordt aangesloten op de zender welke aan een nekkoord of broekriem hangt. Indien gewenst kan men met een insteekmicrofoon de zender als handmicrofoon gebruiken. Daarnaast is het mogelijk een separate audio bron (mp3 speler) op de zender aan te sluiten.

Voor de deelnemer (luisteraar)

Alle deelnemers krijgen een ontvanger met bijbehorende oortelefoon. De ontvangers worden met een nekkoord en broekriem clip geleverd en worden door het lichte gewicht niet als storend ervaren. De ontvangers en zender hebben elk de beschikking over 16 kanalen en elk toestel heeft een Led lampje waarmee gezien kan worden of er ontvangst is. Zender en ontvanger dienen uiteraard op het zelfde kanaal ingesteld te worden. Indien de batterij capaciteit minder dan een half uur wordt gaat er automatisch een rood Led lampje branden.

Referenties Axitour AT-500 rondleidingsysteem

duidelijk-verstaanbaar-tolk-communicatiesysteem

Duidelijk en verstaanbaar tolk communicatiesysteem

Misdaadverslagger Paul Vugts: “Het was ronduit een verademing uw apparatuur te kunnen gebruiken. We hoorden de tolk, die het headsetje gebruikte, kraakhelder en de oortjes waren comfortabel en irriteerden niet tijdens een zitting, die een lange dag duurde. Tot op vijftig meter van de tolk was zijn vertaling uitstekend te verstaan, dus zeker in zo’n rechtszaal zou een veel grotere groep kunnen meeluisteren.” 

fabrieksrondleiding-axitour-at-500-communicatiesysteem-de-keuken-groep

De Keuken Groep kiest voor Axitour AT-500 communicatiesysteem voor fabrieksrondleidingen

“Dankzij het nieuwe systeem kunnen onze klanten de rondleiding goed volgen, ook in onze fabriek waar het geluid bij sommige machines boven de 80db komt”

baptistengemeente-arnhem-centrum-gebruikt-Axitour-AT-500-communicatie-systeem-simultaan-vertalingen

Baptistengemeente Arnhem-Centrum gebruikt Axitour AT-500 communicatiesysteem voor simultaanvertalingen kerkdiensten

“De gebruiksvriendelijkheid van de communicatiesystemen en de mogelijkheid om ontvangers bij te kopen, als uitbreiding wenselijk is, maakt het voor ons een goede structurele oplossing voor simultaanvertalingen in de kerk.”

mulder-natural-foods-efficient-rondleidingsysteem

Mulder Natural Foods kiest voor efficiëntie in rondleidingen met Axitour rondleidingsysteem

“De rondleiding verliep heel rustig en georganiseerd en de feedback van de deelnemers was heel positief.”

Gebruikershandleiding Axitour AT-500 rondleidingsysteem

Download hier de gebruikershandleiding.

NIEUW! Nubart – de audiogids voor museums, tentoonstellingen en galleries

Audio gids 2.0: Bezoekers kunnen altijd en overal uw museum tentoonstellingen (her)beleven met hun smartphone

Wij verzorgen een audio rondleiding-systeem voor grote en kleine musea zonder dat u daarvoor speciale apparatuur hoeft aan te schaffen óf een speciale app nodig heeft. Een aantrekkelijk ogende kaart op creditcardformaat, voorzien van een unieke code, geeft de bezoeker toegang tot de rijke content van uw rondleiding. De audiosporen worden rechtstreeks gestreamd naar de smartphone van uw bezoekers. Onze innovatieve audio gidsen zijn goedkoop en zeer winstgevend voor een museum. Zelfs voor tijdelijke exposities. Daarnaast krijgen musea een duidelijk inzicht in het datagebruik van de bezoekers en feedback.

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

Verhuur

 De voordelen van Axitour

 • Verkoop én verhuur
 • Advies van specialisten
 • Voor grote én kleine events
 • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
 • Altijd bereikbaar
 • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
 • De koffie staat klaar in onze showroom
 • De klantenservice helpt u graag!

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice