Dit artikel is geschreven door Céline Kindts, Process Improvement Manager bij Mulder Natural Foods 

Bij Mulder Natural Foods vinden we opleiding van nieuwe medewerkers heel belangrijk, we zetten hier hard op in. Door ons type productieactiviteit is er op vele plaatsen in onze productiehal veel lawaai, echter on-the-job training vereist dat er ook op die plaatsen uitleg gegeven kan worden. De trainer en trainee moeten elkaar goed kunnen verstaan, zonder de stem te forceren. Datzelfde geldt voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers en scholieren. Door de moeilijke verstaanbaarheid op bepaalde plaatsen in de fabriek hielden we de groepen bewust klein, waardoor er relatief veel begeleiders nodig waren.

“De rondleiding verliep heel rustig en georganiseerd en de feedback van de deelnemers was heel positief.”

logo-mulder-natural-foods

Gemakkelijk informatie delen

Tijdens het bezoek zonder oortjes (lees: rondleidingsysteem) ging er ook zeer veel kostbare tijd verloren doordat je telkens moest wachten totdat iedereen ter plaatse was, om je verhaal te kunnen doen. Door het gebruik van de oortjes van Axitour kun je al wandelend bepaalde informatie meegeven, zonder dat iedereen dicht bij de begeleider hoeft te staan. Bij grotere groepen is het vaak moeilijk om iedereen bij elkaar te houden en blijven er sommige bezoekers langer stilstaan bij een bepaald proces. Nu kun je via de oortjes, zeer eenvoudig, iedereen oproepen om de groep te volgen. Maar het belangrijkste is toch dat de begeleider op het einde van de rondgang, geen keelpijn meer heeft door het continu forceren van zijn stem.

Efficiënt rondleiden

Om deze activiteiten efficiënter te organiseren, zijn we op zoek gegaan naar een systeem om onze communicatie te verbeteren. Vorige week werden de koffers van Axitour geleverd en deze werden meteen uitgetest op een grote groep bezoekers. Het instellen van het juiste kanaal tussen zender en ontvanger ging heel vlot; alle deelnemers hadden ook direct door hoe ze het  volume konden instellen. De rondleiding verliep heel rustig en georganiseerd en de feedback van de deelnemers was heel positief.

Meer informatie over het Axitour AT-500 rondleidingsysteem