Deze bijdrage is geschreven door Wietske Flederus 

Na een eerdere goede samenwerking met Axitour en zeer positieve ervaring met het AT-700 audiosysteem, wilden wij voor dit project een ander communicatiesysteem proberen.

Voor onze participatie performance ‘Anticipating the Thunder’, die te zien was tijdens theaterfestival ‘Over het IJ’ in Amsterdam, hebben we gebruik gemaakt van het AT-900 rondleidingsysteem. In plaats van de mogelijkheid van de toeschouwers om terug te praten naar mij als performer, wat ik in een vorig project heb ingezet met het AT-700 rondleidingsysteem, wilden we dat er twee performers zouden zijn; waarvan één persoon de toeschouwer begeleidt door middel van gesproken instructies en de ander hieronder muziek kon afspelen. Dit werkte super goed. We konden ‘live’ de performance, die bestond uit een wandeling en diverse bewegingen/choreografieën, uitvoeren.  Enerzijds werden gesproken instructies gegeven via de headsets én tegelijkertijd kon de muziek worden afgespeeld en bediend.

axitour-rondleidingsysteem-theater-festival-groep
axitour-rondleidingsysteem-theater-festival-performance

Dit gaf ons de mogelijkheid om een performance te maken die zich verplaatste door een landschap, maar ook intiem bleef. Het gaf een bijzonder effect om theatrale elementen zoals stemgeluid en muziek, op locatie en in beweging te kunnen gebruiken.

Wietske Flederus

Deze bedrijven gingen u voor: 

Axitour biedt HAK flexibiliteit en efficiëntie in rondleidingen

HAK is een groot bedrijf in de voedingsindustrie dat al zo’n 15 jaar rondleidingen geeft door zijn fabriek. Zij maken sinds kort gebruik van het AT-300 Axitour communicatiesysteem. Zij gebruiken het systeem om de groep toe te spreken die rond geleid wordt. Door het systeem kan HAK efficiënter haar rondleidingen verzorgen. (klik op de foto voor meer informatie)

“We zijn zeer tevreden over het communicatiesysteem, maar vooral zijn wij blij met de contacten met Axitour, met hun klantvriendelijkheid, het meedenken in oplossingen en hun servicegerichtheid.”
– Corrine den Dekker, HAK

Axitour AT-300 audio communicatiesysteem ingezet tijdens ‘De Vroege van Gogh’ tentoonstelling in Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller museum in Otterloo heeft tijdens de tentoonstelling ‘De Vroege van Gogh’ gebruik gemaakt van het Axitour AT 300 systeem. Deze fluisterset zorgt ervoor dat iedereen de informatie goed kan horen en de rondleid(st)er niet zijn of haar stem hoeft te verheffen. (klik op de foto voor meer informatie)

“Wij zijn erg tevreden over de fluistersets, ze hebben een goed bereik en zijn zeer gebruiksvriendelijk.” – Angeline Bremer, Kröller-Müller Museum

Baptistengemeente Arnhem-Centrum gebruikt Axitour AT-500 communicatiesysteem voor simultaanvertalingen kerkdiensten

De baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt gebruik van het Axitour AT 500 systeem voor het simultaan vertalen tijdens de kerkdiensten. Door het te vertalen van de dienst kunnen meer mensen onderdeel zijn ervan. Het AT 500 systeem maakt gebruik van het zogeheten simplex systeem. (klik op de foto voor meer informatie)

“Als vertaler ben ik erg gelukkig met dit systeem. De gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om makkelijk het systeem uit te breiden maakt het een goede structurele oplossing voor simultaan vertalen in de kerk” – Marrie Boshuis, Baptistengemeente Arnhem-Centrum

Pepsico tevreden met interactief AXIWI communicatiesysteem

Sinds september 2017 gebruikt de productievestiging Zeebrugge gebruik van het AXIWI duplex communicatiesysteem. Zij gebruiken dit systeem voor interne rondleidingen die ondersteuning bieden aan hun eigen cursussen en opleidingen. Zij hebben gekozen voor het duplex AXIWI systeem omdat je met meerdere mensen tegelijk kan praten. Dit is erg handig omdat je op deze manier vragen kan stellen en behandelen tijdens de tour. (klik op de foto voor meer informatie)

“Alles werd perfect geleverd. Wij willen Axitour bedanken voor de deskundige uitleg en hulp bij levering. Wij kunnen dit communicatiesysteem alleen maar aanbevelen.” – Dirk Frank, Pepsico Groep

Segway City Tours Amsterdam gebruikt AXIWI voor gastvrije en veilige city tour

Segway City Tours Amsterdam is een bedrijf dat rondleidingen geeft door Amsterdam met de hulp van zogeheten Segway’s. Zowel de gids als de toeristen zijn uitgerust met het AXIWI communicatie systeem. Door de duplex systeem kan de gids via het open kanaal zijn verhaal vertellen en de toeristen kunnen vragen stellen. Achterop rijdt er nog een begeleidende gids die via het systeem verkeersinstructies geeft zodat de rit zo veilig mogelijk verloopt. (klik op de foto voor meer informatie)

“Wij zijn erg tevreden over het AXIWI communicatiesysteem. Het communicatiesysteem draagt bij aan een veilige en gastvrije Segway city tour door Amsterdam.”
– Peter Bakker, Segway Tours