Door de uitbraak van het Coronavirus en de social distancing, als gevolg daarvan, biedt het gebruik van een draadloos duplex communicatiesysteem uitkomst in een lawaaierige productie-omgeving. De afgelopen periode hebben huidige én nieuwe klanten voor het AXIWI communicatiesysteem gekozen om duidelijke communicatie, hygiene en veiligheid in de productieomgeving te borgen. In dit artikel beschrijven we hoe enkele opdrachtgevers van Axitour, het systeem in een productieomgeving inzetten, zoals: Brevé Tuinhout, Technische Unie, Sanorice en HAK.

In een vorig blog bespraken we de voordelen van het gebruik van een duplex communicatiesysteem in een productie-omgeving. Wij krijgen steeds vaker de vraag op welke manier onze systemen kunnen bijdragen aan het Coronaproof communiceren in een dergelijke omgeving. Daarom bespreken we in dit blog de verschillende toepassingen en mogelijkheden van het AXIWI communicatiesysteem in een productie-omgeving of een fabriek.

axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen-display
axiwi-at-350-communicatie-systeem-koffer-5-units
axiwi-headset-noise-reduction-29-db
axiwi-HE-075-sport-headset-noise-cancelling

Communicatie tijdens verschillende werkprocessen of tussen afdelingen

In werkplaatsen kunnen verschillende afdelingen zitten of verschillende werkprocessen plaatsvinden. De AXIWI communicatiesystemen hebben meerdere radiokanalen waardoor het personeel in verschillende groepen met elkaar kunnen samenwerken. Tevens is het mogelijk om te switchen tussen de groepen. Hierdoor kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar, op afstand, gemakkelijk informeren en communiceren. Hierdoor kan er efficiënter en meer ontspannen gewerkt worden. Bij Hak worden de sets bijvoorbeeld ook ingezet als er met meerdere monteurs gelijktijdig, binnen 1,5 meter, aan een machine gewerkt moet worden.

breve-tuinhout-axiwi-communicatie-systeem-rivm-richtlijn-1-5-meter-header

Lees via de knop hieronder hoe Brevé Tuinhout Coronaproof communiceert, met AXIWI, tussen de verschillende afdelingen.

Coaching en opleiding personeel tijdens trainingen

Tijdens trainingen kijkt een coach graag mee over ‘de schouder’ van degene die hij instrueert. Dat is met de 1,5 meter maatregel niet meer mogelijk. Tijdens trainingen kunnen de coaches dankzij het communicatiesysteem, de 1,5-meter maatregel, beter hanteren. Zo blijven de coach en cursisten ten alle tijden verstaanbaar voor elkaar, zonder dat er geschreeuwd hoeft te worden.

‘In’ het moment coachen

Via een open lijn kan de trainer, op afstand, ‘in’ het moment, moeiteloos meerdere cursisten coachen. In een gemiddeld distributiecentrum is het zeer bedrijvig en dat brengt geluid met zich mee.  Door de heldere en duidelijk verstaanbare audio via de AXIWI headset is er meer rust bij de trainer en cursisten.

technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn

Klik op onderstaande button om te lezen hoe de Technische Unie trainingen professionaliseert met AXIWI volgens de RIVM-richtlijnen.

Instructie nieuw personeel en uitzendkrachten in een fabriek

Bij een bedrijf als HAK zijn er in de vakantieperiodes veel medewerkers met vakantie. Dat betekent dat er vervolgens uitzendkrachten worden ingezet. Zij worden in een korte tijd intensief geïnstrueerd voor de taken in de fabriek, waar het geluidsniveau van de machines dusdanig is dat de 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden. Om de afstand toch te borgen, wordt er gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem.

hak-instrueert-uitzendkrachten-coronaproof-met-axiwi

Klik op onderstaande button om te lezen hoe HAK uitzendkrachten voortaan Coronaproof instrueert. 

Ook voor het rondleiden van bezoekers en gasten

In productiehallen of fabrieken komen vaak genoeg gasten op bezoek om uiteenlopen redenen; relaties, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen en nog veel meer. Daarbij is het belangrijk dat u duidelijk met elkaar kan communiceren en dat is niet altijd mogelijk in een lawaaierige productieomgeving. Om de verstaanbaarheid van de onderlinge communicatie te verbeteren kunnen de communicatiesystemen van Axitour uitkomst bieden.

axitour-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.

Meer info over de mogelijkheden van AXIWI in de logistiek