Het is MuseumWeek in Nederland! In deze week vieren we ook 75 jaar culturele vrijheid en daarom gaat iedereen deze week met zijn of haar pronkstuk op de foto. Als leverancier van diverse audio communicatiesystemen en -oplossingen voor musea, maken ook wij graag van de gelegenheid gebruik om onze pronkstukken in de schijnwerpers te zetten.

 

Daan staat met Nubart op de foto; dat is één van onze innovatieve ‘Bring Your Own Device’ oplossingen. Deze audiogids kunnen bezoekers van het museum direct, via de unieke (QR-)code op de Nubart-kaart, op hun smartphone beluisteren! Met Nubart bent u Corona-proof en klaar voor de 1,5-meter samenleving; bezoekers worden op een veilige, hygiënische én met nog meer beleving rondgeleid.

Angela staat met de Axiguide op de foto. Dit tour guide systeem maakt ook slim gebruik van de smartphone van de bezoeker. Simpelweg even inloggen op de WIFI en gaan! Geen ontvangers, batterijen en wegwerpoortjes meer nodig. Ontdek opties als ‘Chatten’ en ‘Vertalen’ op de verschillende modellen. De toekomst van rondleidingen belooft wat met Axiguide!

Zo staat Kevin op de foto met het AT-900 rondleidingsysteem. De AT-900 faciliteert eenrichtingscommunicatie met de gasten die de rondleiding volgen. Het grote voordeel van dit audio communicatiesysteem is dat er gelijktijdig twee gidsen een groep kunnen toespreken, via de onderlinge ‘open lijn’ verbinding tussen de zenders. De gasten horen het gesprek van de gidsen via de headset die aangesloten is op de ontvanger.

Thomas staat met het Axitour AT-100 audio systeem op de foto. Bezoekers kunnen het rondleidingsysteem gebruiken om zelf een rondleiding te volgen. Als gids of rondleider kun je de gasten of bezoekers op een traditionele manier rondleiden; dus toespreken via het audio communicatiesysteem en zij kunnen luisteren. Daarnaast kun je het systeem voorzien van vooraf opgenomen audio-tracks óf in een workshop-achtige setting, twee gidsen tegelijkertijd de groep te laten toespreken.