Dit artikel is geschreven door Charlotte van der Veen – Relatie, Funding & Project Manager Re-Abled – Bibian Mentel Foundation

De Mentelity Games is een van de grootste evenementen van de Bibian Mentel Foundation, een uniek ski- en snowboard evenement voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Tijdens de Mentelity Games laten wij deelnemers ervaren dat zij veel meer kunnen, dan zij denken. En dat wintersport toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen met een visuele uitdaging hebben wij, dankzij AXIWI, mogelijkheden gecreëerd.

Blinden en slechtzienden die meegaan met de Mentelity Games krijgen tijdens de lessen allemaal een individuele begeleider. Zij staan met elkaar in contact via de communicatiesystemen van AXIWI. Via aanwijzingen en tips komen de deelnemers zo met behulp van de begeleiders en de sets veilig de berg af. De Bibian Mentel Foundation is AXIWI erg dankbaar voor de steun aan het evenement.

axiwi-veilig-skien-blind-slechtziend-berg
axiwi-veilig-skien-blind-slechtziend-guide
axiwi-veilig-skien-blind-slechtziend-mentelitygames-2024

Ervaringen met AXIWI®  

“Door het AXIWI communicatiesysteem kon ik goed communiceren met mijn begeleider tijdens het skien. Dit maakt het voor mij mogelijk, om mijn vertrouwen bij hem neer te leggen en te genieten van alle afdalingen! En dit jaar was zelfs een rit in een snow scooter mogelijk, via de AXIWI gaf mijn begeleider aan welke kant ik op moest sturen, een supergave ervaring!”

Iris Farla, deelneemster Mentelity Games 2024

“Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe de blinde deelnemers de berg af gaan! Zij leggen hun vertrouwen in de handen van hun begeleider. We zijn heel blij met deze samenwerking met AXIWI zodat wij mogelijkheden kunnen creëren voor iedereen!”

Charlotte van der Veen, projectleider Mentelity Games / Bibian Mentel Foundation.