Door de harde lockdown, die zeker tot 19 januari duurt, zijn de RIVM-maatregelen verder aangescherpt. De 1,5 meter-samenleving is daarmee voorlopig een blijvertje. Producerende en logistieke bedrijven dienen de werkprocessen veilig en hygiënisch in te richten voor het personeel, conform de 1,5 meter afstand-regel. Dat maakt het communiceren en samenwerken  in deze ‘lawaaierige’ omgevingen extra uitdagend. Het gebruik van draadloze en ‘hands free’ duplex communicatiesystemen, zoals AXIWI, biedt dan uitkomst.

In maart 2020, toen het Coronavirus voor het eerst opleefde, werden de communicatiesystemen door verschillende producerende en logistieke bedrijven voornamelijk ingezet voor de onderlinge communicatie tussen het personeel. De headsets worden ondertussen ook gebruikt in opleidingstrajecten voor personeel en voor het coronaproof communiceren met gasten en bezoekers.