PERSBERICHT – 8 oktober 2020 – Barendrecht

Axitour Communication Solutions is per 8 oktober 2020 voorkeursleverancier van COVS Nederland voor het leveren van draadloze headsets. De AXIWI® headsets worden door COVS Nederland ingezet voor het opleiden (coachen) van scheidsrechters vanaf de zijlijn en de draadloze communicatie tussen de scheidsrechters in het veld.

“Met de aanschaf van deze headsets willen we samen het niveau van de (assistent)scheidsrechters en daarmee de voetbalarbitrage in Nederland naar een hoger niveau brengen.”

Diverse COVS-scheidrechterverenigingen hebben het afgelopen half jaar met de headsets van AXIWI getest. Deze testfase heeft de toegevoegde waarde van de headsets aangetoond voor het opleiden van scheidsrechters én de onderlinge communicatie.

Toegevoegde waarde ‘headsets’ voor scheidsrechters en opleiding

COVS Nederland heeft 8 AXIWI scheidsrechtersets aangeschaft om direct in diverse opleidingstrajecten in te zetten. Johan Suurd, Portefeuillehouder technische zaken, opleidingen en Spelregels bij COVS Nederland, over de aanschaf van de AXIWI headsets: “Het gebruik van headsets stelt scheidsrechters in staat om sneller en correcter beslissingen te nemen. Binnen de opleidingstrajecten zorgt het gebruik ervan voor een aantoonbare snellere ‘leercurve’ bij de scheidsrechters. Ze worden ‘in het moment’ gecoacht en de tips van de scheidsrechtercoach kunnen ze direct toepassen in het veld. Met de aanschaf van deze headsets willen we samen het niveau van de (assistent)scheidsrechters en daarmee de voetbalarbitrage in Nederland naar een hoger niveau brengen.”

sno-nijverdal-scheidsrechter-axiwi-communicatie-systeem-story

Nieuwe manier van communiceren

De komst van de headsets betekent ook een nieuwe manier van communiceren en samenwerken tussen scheidsrechters en scheidsrechter coaches. COVS Nederland heeft een handleiding geschreven om met de headsets zo effectief en efficiënt mogelijk te communiceren, want dat komt de arbitrage en het veldspel ten goede. Ook staat het gezamenlijk ontwikkelen van een E-learning, voor scheidsrechters, op het programma. Deze E-learning geeft de voetbalscheidsrechter tips en tricks over het efficiënt en effectief met elkaar communiceren, via headsets, in diverse spelsituaties.

svdu-headset-coaching-coach

Korting COVS scheidsrechterverenigingen

Om het gebruik van de headsets bij regionale COVS scheidsrechterverenigingen te stimuleren hebben COVS Nederland en Axitour een kortingsactie opgezet. De COVS scheidsrechterverenigingen kunnen het AXIWI communicatiesysteem, via COVS Nederland, tegen een gereduceerd tarief aanschaffen.

 

Samenwerking Axitour en COVS Nederland

Axitour is al jaren partner van COVS Nederland. Tijdens het jaarlijkse COVS scheidsrechtercongres sponsort Axitour de Gouden Scheidsrechtersfluit, die wordt uitgereikt aan een scheidsrechter die een belangrijke bijdrage levert aan de voetbalarbitrage in Nederland.

Vanaf maart 2020 heeft de COVS uitgebreid met de AXIWI scheidsrechter communicatiesystemen getest. Deze tests zijn uitgevoerd met verschillende headsets bij verschillende scheidsrechterverenigingen  en een voetbalvereniging om tot een goed oordeel te komen. Beide partijen zijn verheugd dat zij nu tot een samenwerkingsovereenkomst zijn gekomen, waarbij Axitour voorkeursleverancier is van AXIWI headsets voor COVS Nederland en de regionale scheidsrechterverenigingen. 

covs-axitour-2020-groot-breed
————————————————————–EINDE BERICHT————————————————————–

Axitour Communication Solutions contact

Lübeck 5

2993 LK Barendrecht (NL)

+31 (0)180 – 691 400

 

info@axitour.eu

 

Media/Marketing

Pieter de Bruijn
pdebruijn@axitour.eu

Sales

Thomas Boogaarts

tboogaarts@axitour.eu / info@axitour.eu