COVS Nederland en Axitour Communication Solutions hebben een bruikleenovereenkomst gesloten voor de inzet van de AXIWI headsets bij verschillende COVS scheidsrechterverenigingen. In de aankomende maanden krijgen de scheidsrechterverenigingen de mogelijkheid om de toegevoegde waarde van het gebruik van draadloze headsets te onderzoeken; voor de onderlinge communicatie tussen de scheidsrechters en voor het opleiden van scheidsrechters. Ondertussen zijn de scheidsrechterverenigingen aan de slag met de headsets.

COVS Nederland krijgt de mogelijkheid om de scheidsrechterverenigingen de aankomende maanden kennis te laten maken met het werken met headsets. Het doel van de bruikleen is om de toegevoegde waarde en mogelijkheden van headsets binnen de scheidsrechterverenigingen te achterhalen. De headsets zullen worden ingezet voor de onderlinge communicatie tussen scheidsrechters én voor het opleiden van scheidsrechters.

LINK! Lees hier over de ervaringen van Stan Smit tijdens de RIXAX Cup.

Draadloos communicatiesysteem scheidsrechters

Momenteel wordt het AXIWI communicatiesysteem wereldwijd gebruikt door scheidsrechters om onderling draadloos met elkaar te communiceren tijdens een wedstrijd. Met een communicatiesysteem neem je immers sneller én correcter beslissingen als scheidsrechter en in teamverband. Het communicatiesysteem biedt aan maximaal zes personen (lees: scheidsrechters) de mogelijkheid gelijktijdig en handsfree met elkaar te communiceren.

Opleiden van scheidsrechters

Tijdens wedstrijden staat een scheidsrechterscoach langs de lijn en via het AXIWI communicatiesysteem staat hij direct in contact met de scheidsrechter in het veld. Hierbij kan de coach de scheidsrechter direct ‘in het moment’ voorzien van feedback (tips) over specifieke spelsituaties. De leercurve van de scheidsrechter in het veld wordt aanzienlijk versneld; hij kan de feedback direct verwerken en toepassen.

De scheidserchtercoach krijgt, door te werken met een headset, een nog beter en beeld van het handelen van de scheidsrechter en kan hem daardoor nog beter van feedback voorzien.

Scheidsrechterverenigingen aan de slag met AXIWI

Verschillende scheidsrechterverenigingen zijn ondertussen gestart met het gebruiken van de headsets. Lees erover via onderstaande links.

SVDU te UtrechtSVDU zet in op headsetcoaching!

SDO te DeventerAXIWI Headsets

Oldambt en Veenkoloniën (Wildervank) Regio primeur

SNO Nijverdal – Gebruik headsets SNO Nijverdal

COVS DoetinchemSDO’ers gaan werken met headsets

Bron: COVS Nederland