Fotografie: ©Triptyque  II

PERSBERICHT-  4 maart 2020

Bezoekers ‘Dream Cars’ Brussels Motor Show 2020 ontdekken het verhaal achter unieke auto’s via innovatieve audiotour op smartphone

Dit jaar zijn de bezoekers van Dream Cars tijdens de Brussels Motor Show 2020 verrast met een innovatieve audiotour die gratis via de smartphone werd aangeboden door de organisatie. Via o.a. audiotracks, afbeeldingen en andere vormen van content kwamen de bezoekers nóg meer te weten over de exclusieve wagens die tentoongesteld werden.

“De gebruikers hebben goede reviews achtergelaten en waardevolle feedback gegeven. Dit geeft ruimte om de digitale audiotour door te ontwikkelen én nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de bezoekers. Daarnaast hebben we ook data kunnen verzamelen over het aantal gebruikers, de herkomst van de gebruikers en welke audiotracks het meest beluisterd werden.”

Het verhaal achter de auto’s

Voorheen moesten de bezoekers van de Brussels Motor Show het doen met een informatiezuil naast de auto´s die veelal alleen de specificaties van de auto bevatte. Hierdoor bleven de vele mooie en unieke verhalen over de auto’s onbekend. Een gemiste kans. FEBIAC, de organisatie achter Dream Cars, wilde dit veranderen.  Met de digitale audiotour van Nubart kunnen deze verhalen direct via de smartphone verteld worden en dat biedt mogelijkheden.

In samenwerking met Autofans.be, die de informatie over de auto’s verzameld en verwerkt heeft, is er door FEBIAC en Axitour Communication Solutions een vooruitstrevende audiotour ontwikkeld die de beoogde extra beleving aan Dream Cars heeft toegevoegd. De informatie in de tour, verzameld en verwerkt door Autofans.be, gaf de bezoekers meer inzicht over de herkomst, de geschiedenis en het gebruik van de auto’s. Zo kwamen de fans erachter dat er meer geracet wordt met een oude Bentley uit 1927, dan met een nieuwe Bugatti uit de collectie van een autoverzamelaar. Voor de echte autoliefhebber was dit dus de kers op de taart bij het bezoeken van de Dream Cars hal.

Gebruiksvriendelijke audiotour die helpt ‘optimaliseren’

Om de audiotour te ontgrendelen kon de bezoeker simpelweg een QR-code scannen met de smartphone. Na het scannen opent automatisch een online omgeving waarop de tour zichtbaar is. Om toegankelijk te zijn voor iedereen, was de tour beschikbaar in twee talen: Frans en Nederlands. Na het selecteren van de taal is de audiotour direct beschikbaar voor gebruik, in de huisstijl van Dream Cars.

Nick Hollevoet, Events Coördinator & Ticketing Officer bij FEBIAC, over de Nubart Audiotour bij Dream Cars:  “Tijdens de Brussels Motor Show 2020 hebben wij bezoekers van Dream Cars gratis de audiotour aangeboden. De gebruikers hebben goede reviews achtergelaten en waardevolle feedback gegeven. Dit geeft ruimte om de digitale audiotour door te ontwikkelen én nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de bezoekers. Daarnaast hebben we ook data kunnen verzamelen over het aantal gebruikers, de herkomst van de gebruikers en welke audiotracks het meest beluisterd werden. Met deze data kan Febiac volgend jaar de audiotour optimaliseren en verbeteren.”

 

————————————————————–EINDE BERICHT————————————————————–

 

Noot voor de redactie

Informatie Axitour Communication Solutions
Axitour biedt gidsen, vertegenwoordigers, tolken en vertalers innovatieve audio communicatie oplossingen die kunnen worden ingezet voor draadloze communicatie tijdens rondleidingen, stadswandelingen, toertochten, congressen en vergaderingen. De oplossingen die wij hierin bieden zijn gebaseerd op het BYOD-principe: Bring Your Own Device. Dat zijn oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de smartphone van de gast of bezoeker, waaronder Nubart.

Website: www.axitour.nl  

Nubart

Nubart websites: Axitour webpagina / Nubart.eu  

Digitale versie persbericht website (link),

Webpagina Klantencase Nubart Johan Cruijff Arena: Johan Cruijff Arena Tour toegankelijker voor internationale fans door innovatieve Nubart audio guide

 

Axitour Communication Solutions contact

Productspecialist Nubart

Daan van Willigen

Daan@axitour.eu

+31 (0)180 – 691 400

 

Marketing / media

Pieter de Bruijn

Pieter@axitour.eu

+31 (0)180 – 691 400

Adres Axitour

Lübeck 5

2993 LK Barendrecht (NL)