De Johan Cruijff ArenA tour is een populair uitje bij fans uit binnen- en buitenland. Daarom biedt het stadion nu ook een audiotour aan in het Duits, Engels, Frans, Italiaan en Spaans aangezien ruim de helft van de 165.000 jaarlijkse bezoekers buitenlandse toeristen zijn. Axitour Communication Solutions heeft in samenwerking met Nubart de innovatieve audiotour ontwikkeld, gebaseerd op het Bring Your Own Device (BYOD) principe. Via de smartphone ontvangen de fans, in de gewenste taal, de audiotour en daarmee alle informatie die tijdens de ArenA tour ook door de gidsen wordt verstrekt.

Meer beleving internationale fan met Nubart-kaart

De bezoeker kan met zijn eigen smartphone door het stadion lopen en kan op elk gewenst moment informatie ontvangen over de betreffende ruimte, zoals de Ajax kleedkamer en Ajax Gallery of Fame. Zo hoort de Spaanse bezoeker langs het veld alles over de ontwikkelingen van de grasmat in het Spaans, krijgt de Italiaan de geschiedenis van de Ajax logo’s in het Italiaans en kan de Fransman de Tour beleven in zijn eigen taal.

Axitour rondleidingsysteem

Tijdens de rondleiding, gegeven aan Nederlandse groepen, werken de gidsen met het Axitour AT-300 audio communicatie systeem (zie onderstaande foto rechts).

 Nubart kaart: Johan Cruijff Arena