Motorboot is dé informatieportal voor de liefhebber van de gemotoriseerde watersport. Motorboot heeft een magazine, website en organiseert events. In de februari-editie van 2020 heeft AXIWI een mooie vermelding gekregen in de rubriek waarbij 7 vragen aan een koppel gesteld die samen een motorboot hebben. 

 

In deze editie de eer aan Marja van der Plas en Annet Reurink. Hun Barkas 1100 OK ‘Auchentoshan’ ligt bij WSV Lisse. Op de vraag ‘Wat is de rolverdeling aan boord’ geven zij het volgende antwoord:

Marja van der Plas: “Ik draaf buiten rond en stippel de koers uit. Het weer is bepalend voor wat we doen samen. Ik vind het leuk om te koken, als het moet lekker uitgebreid, maar soms hou ik het simpel. Aan boord hebben we een Omnia overn op gas. We houden van lekker eten!”

Annet Reurink: “Ik vaar. We hebben een AXIWI, een draadloos (hands free) communicatiesysteem, aan boord zodat we niet naar elkaar hoeven te schreeuwen in een sluis. We hebben dan allebei een oortje in en aan het apparaat zit ook een microfoontje. Zo kunnen we rustig met elkaar praten tijdens het schutten. Op de rivieren varen we samen, we kijken allebei voor en achter, zijn dan heel alert. Het grootste gevaar komt altijd van achteren.”

Meer info over het gebruik van AXIWI op een jacht of motorboot

De communicatiesystemen van AXIWI zijn uitermate geschikt voor het gebruik op jachten. Zowel voor de particulier gebruik voor pleziervaart als voor zakelijk gebruik voor de professionele binnenvaart. AXIWI wordt gebruikt in de pleziervaart, tijdens competities van bijvoorbeeld zeilen of een waterpolowedstrijd. Het communicatiesysteem is bestand tegen (lichte) stof en is spatwaterdicht.