Op maandag 17 december 2018 heeft het Dagblad van het Noorden een artikel gepubliceerd over de AXIWI headsets bij het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

AXIWI headsets

Ook dit jaar gebruiken scheidsrechters headsets bij het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Volgens de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe is de proef daarmee vorig jaar goed bevallen. Herman Harmers en Rennie Moes van de vereniging stellen dat de AXIWI headsets scheidsrechters helpen om sneller en concreter beslissingen te nemen. “Als een speler buiten de zichtlijn van een van de twee scheidsrechters de bal meeneemt of een tegenstander schopt, kan de ander snel communiceren. Is er twijfel of een rode of gele kaart moet worden gegeven, kunnen de scheidsrechters over plegen. Op de finaledag staan de scheidsrechters ook in verbinding met de tijdwaarneming via de headsets. Ze kunnen doorgeven wanneer de klok moet worden stilgezet of welke speler een gele kaart heeft gekregen.” In de voorgaande editie, die gewonnen werd door SC Elim, waren de scheidsrechters vanaf de kwartfinale uitgerust met headsets van Axitour Communication Systems uit Barendrecht. Tijdens het toernooi zijn 76 scheidsrechters actief.