De laatste zaterdag van augustus is voor Vollenhove de kleurrijkste dag van het jaar: het bloemencorso! Dit 5-sterrenevenement in de kop van Overijssel telt jaarlijks duizenden bezoekers en miljoenen dahlia’s. Ook dit jaar reden er weer 12 prachtige wagens en top-showbands door de historische binnenstad. De praalwagens worden omgeven door een decor van muziek en figuranten, passend bij het thema van de wagen.

Onze wagenbouwgroep ‘’De Vereniging’’ is al maanden druk met voorbereiding want naast dat het mooi moet worden, moet de wagen ook veilig zijn. Twee weken voor de dag van het corso zijn we daarom gaan proefrijden met alle chauffeurs. De headsets die we op dat moment hadden, bleken niet te functioneren. De paniek sloeg even toe, want goede communicatie tussen de chauffeurs is essentieel om een wagen goed door het parcours te sturen. Er moest op korte termijn een noodoplossing komen die ook nog eens te betalen is voor een vereniging die draait op vrijwilligers.

 

axitour-axiwi-communicatie-systeem-vollenhove-bloemencorso-2017-verzonken
axitour-axiwi-communicatie-systeem-vollenhove-bloemencorso-2017-kar
axitour-axiwi-communicatie-systeem-vollenhove-bloemencorso-2017-chauffeur

Gelukkig was Axitour Communication Systems zo vriendelijk om aan ons het draadloze en duplex AXIWI communicatiesysteem beschikbaar te stellen. Door het systeem waren onze handen vrij voor de besturing van de wagen. Ook konden we ondanks alle muziek en andere geluiden elkaar goed verstaan. Fantastisch dat we zo snel een perfecte oplossing hebben kunnen krijgen!

Axitour audio communicatiesystemen

Axitour AT-500

axitour-at-500-simplex-communicatie-systeem

Axitour AT-300

axitour-at-300-simplex-communicatie-systeem

Axitour AXIWI AT-320

axitour-axiwi-at-320-duplex-communicatie-systeem

Axitour AT-900

axitour-at-900-audio-communicatie-systeem