‘Al tijdens de opnames bemerkten wij de kwaliteit van de 5 aangesloten AXIWI-units. De instructies van de regie naar cameramensen en beeldschakeling, kwamen glashelder door, zelfs met een zaalgeluid van boven de 100db.’

De Regionale Senioren Omroep Groningen is een radiostation voor senioren in de verschillende verzorgings- en verpleeghuizen in de stad Groningen. Binnen de vereniging is er een TV team die zich bezig houdt met tv registraties van verschillende events. De leden van het TV team hadden behoefte aan een nieuw communicatiesysteem om tijdens de registraties (geluidsmensen en de cameramensen) direct met elkaar te communiceren.

Randvoorwaarden communicatie systeem

Over het huidige communicatiesysteem waren wij niet tevreden. Dit communicatiesysteem is kabelgebonden en moesten we vaak opladen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw draadloos communicatiesysteem dat tweerichtings communicatie (zenden en ontvangen) faciliteert.

Wij hadden de volgende eisen t.a.v. het communicatiesysteem;

  • Het moet een draadloos communicatiesysteem zijn.
  • Een groot bereik hebben.
  • Geschikt zijn voor het gebruik in rumoerige ruimten, met omgevingsgeluid.
  • Lang kunnen werken zonder op te laden.
  • En geen beïnvloeding van draadloze apparatuur van andere geluidsbronnen.

Test AXIWI communicatiesysteem

We kwamen uit bij het draadloze en hands free communicatiesysteem van AXIWI. Een paar weken voordat we de opname in Huize Maas hadden, mochten we het systeem testen. De conclusie van de test was dat het voldeed aan alle vooraf gestelde eisen. We hebben het AXIWI communicatiesysteem vervolgens aangeschaft.

Huize Maas Groningen

Om het communicatiesysteem direct goed in de praktijk testen, besloten we dit te doen tijdens een event in Huize Maas te Groningen, waar wij de TV-registratie zouden verzorgen. De regie bestond uit in totaal uit 4 camera’s en 3 geluidsmensen. Er waren ruim 1000 mensen en zo’n 50 artiesten op het feest aanwezig.

Al tijdens de opnames bemerkten wij de kwaliteit van de 5 aangesloten AXIWI-units. De instructies van de regie naar cameramensen en beeldschakeling, kwamen glashelder door, zelfs met een zaalgeluid van boven de 100db. Elke instructie was goed te verstaan. Ook hadden we geen last van geluidsstoringen of last van andere geluidsinstallaties. We hebben 5 uur achtereen opgenomen, zonder de AXIWI-units op te hoeven laden; een prestatie van formaat.

Al met al zijn wij uiterst tevreden over het AXIWI communicatiesysteem. Wij kunnen het communicatiesysteem ook aan andere TV teams aanbevelen.

Meer informatie over het AXIWI communicatiesysteem

Het  AXIWI AT-320 (2-weg) duplex rondleidingsysteem is een duplex (tweerichtings) 2 weg communicatiesysteem. Gelijktijdig kunnen 5 personen met elkaar communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het AXIWI communicatiesysteem is geheel handsfree te gebruiken.en beschikt over 4 kanalen.

Meer informatie over het Axitour AXIWI AT-320 simplex communicatiesysteem.