Communicatiesystemen voor de sport

In de sport zijn technische hulpmiddelen om met elkaar te communiceren niet meer weg te denken. Nu de technologie betaalbaar wordt, nemen de mogelijkheden en gebruikstoepassingen van communicatiesystemen op alle niveaus in de sport snel toe. Axitour Communication Systems is leverancier van het AXIWI communicatiesysteem. Dit systeem is als communicatiesysteem voor scheidsrechters geïntroduceerd. Ondertussen wordt het ook gebruikt door coaches, scheidsrechtercoördinatoren en sportverenigingen in sporten als: handbal, korfbal, voetbal, hockey, volleybal, waterpolo, honkbal, basketbal, rugby, ijshockey, floorball, Segway Polo en Lacrosse. Koop hier je eigen AXIWI.

axitour-communication-systems-communicatie-systemen-sport-communicatie-systemen-panorama

AXIWI® Hét betaalbare communicatiesysteem voor de sport

Het draadloze AXIWI communicatiesysteem is hét communicatiesysteem voor de sport. Het communicatiesysteem is uitermate geschikt voor scheidsrechters die een sportwedstrijd begeleiden en direct en draadloos in contact willen staan met collega scheidsrechters en officials. Het communicatiesysteem biedt ook diverse mogelijkheden voor het coachen van sporters en scheidsrechters in verschillende situaties. Met een gewicht van slechts 39 gram en een afmeting nauwelijks groter dan een luciferdoosje maakt het tot het meest gebruiksvriendelijke communicatiesysteem in de sport.

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 personen gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding. Andere personen, met een AXIWI toestel en aangesloten op de groep, kunnen meeluisteren. Ongewenste derden kunnen het gesprek niet afluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding óf een open luisterverbinding en spreekverbinding door op een PTT (Push to Talk) knop te drukken.

Hét communicatiesysteem voor de scheidsrechter

“Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op bepaalde spelsituaties.”

axitour-axiwi-communicatie-systeem-sporten

De voordelen van een communicatiesysteem voor scheidsrechters

Snel beslissingen nemen met de open’ lijnverbinding

 • Proactive game management tool
 • Direct in contact met scheidsrechters en officials
 • Iedereen met een AXIWI communicatiesysteem is ‘live’ geïnformeerd

Motiverend voor het scheidsrechter/arbitrage team

 • Scheidsrechters en officials zijn volledig betrokken bij het spel.

Afname van fouten

 • Direct noodzakelijke wedstrijdinformatie controleren bij de collega om fouten te voorkomen.
 • Door de snelle en directe communicatie kan over iedere spelsituatie een keuze/beslissing worden gemaakt.

Meer professionaliteit/gezag

 • Speldeelnemers en coaches waarderen een communicatiesysteem, omdat de snelheid en juistheid van de beslissingen van de scheidsrechters toeneemt. Dit komt de sportwedstrijd uiteraard ten goede. Door het gebruik van een communicatiesysteem ervaren speldeelnemers een scheidsrechterteam als professioneel.

Ontwikkeling van scheidsrechters

 • Door scheidsrechters en waarnemers mee te laten luisteren met een AXIWI communicatiesysteem, naar de scheidsrechters in het veld, weten zij precies hoe een scheidsrechter op specifieke spelsituaties reageert. Dit helpt hen het spel van de scheidsrechter beter te analyseren en kunnen zij na de wedstrijd beter evalueren. Dit draagt bij aan een versnelling van de ontwikkeling van de scheidsrechter en daar profiteert de sport(er) van.

Topscheidsrechters fluiten met AXIWI

[logooos columns=”5″ itemsheightpercentage=”0.65″ backgroundcolor=”transparent” layout=”slider” category=”44″ orderby=”date” order=”DESC” marginbetweenitems=”25px” tooltip=”enabled” responsive=”enabled” grayscale=”disabled” border=”enabled” bordercolor=”#DCDCDC” borderradius=”logooos_no_radius” autoplay=”true” transitioneffect=”scroll” scrollduration=”1000″ pauseduration=”9000″ buttonsbordercolor=”#DCDCDC” buttonsbgcolor=”#FFFFFF” buttonsarrowscolor=”lightgray” hovereffect=”effect1″ hovereffectcolor=”#DCDCDC” ]

Hét communicatiesysteem voor de coach

axitour-axiwi-communicatie-systeem-hockey-2016

Duidelijke en effectieve communicatie tussen de coach en stafleden is essentieel om een team goed te begeleiden tijdens een training of wedstrijd. De stafleden bevinden zich vaak tijdens een wedstrijd op afstand op verschillende posities rondom het veld, maar willen wel relevante informatie (op een veilige manier) blijven delen met het gehele team. Dit is niet altijd mogelijk door de omgevingsgeluiden of -invloeden.

In dit geval biedt het draadloze communicatiesysteem van AXIWI uitkomst. Hiermee kun je met de gehele groep op afstand op een veilige en duidelijk manier communiceren. Dit helpt de coach en zijn staf om de juiste beslissingen te nemen en voor het beste resultaat te gaan.

Hét communicatiesysteem voor de scheidsrechtercoördinator

Het AXIWI communicatiesysteem is het hulpmiddel voor de scheidsrechtercoördinator om startende en talentvolle scheidsrechters te begeleiden. Met het communicatiesysteem staat de scheidsrechtercoördinator draadloos en direct in contact met de scheidsrechter in het veld. Hij kan de scheidsrechter vanaf de zijlijn / tribune direct van instructies en feedback voorzien. Doordat de scheidsrechtercoördinator ‘in’ het moment kan coachen is de leercurve voor de scheidsrechter in het veld korter, want hij kan de feedback direct meenemen in zijn spel.

axitour-axiwi-communicatie-systeem-assistent-scheidsrechter

Ontwikkeling talentvolle scheidsrechters 

Het AXIWI communicatiesysteem wordt steeds vaker ingezet om talentvolle scheidsrechters te begeleiden. Zij hebben vaak een  scheidsrechtercoach (die langs de lijn staat) en die kan via het AXIWI communicatiesysteem meeluisteren met het scheidsrechtersteam in het veld. Hierdoor weet de scheidsrechtercoach precies wat de scheidsrechters zeggen, wat zij waarnemen en hoe zij op spelsituaties reageren. Op deze manier kan hij het spel van de scheidsrechters volledig analyseren en deze informatie meenemen voor de evaluatie na de wedstrijd.

Opleiding startende scheidsrechters

Het is belangrijk dat startende scheidsrechters zich snel ontwikkelen en zelfstandig wedstrijden kunnen begeleiden. Het AXIWI communicatiesysteem is een onmisbaar middel om startende scheidsrechters op te leiden. Met een communicatiesysteem kun je scheidsrechters vanaf de zijlijn goed instrueren over looplijnen en hoe zij zich moeten positioneren bij bepaalde spelsituaties. Op deze manier ben je in staat tijdens een wedstrijd een scheidsrechter direct van feedback te voorzien en hem te verbeteren in zijn spel.

Hét communicatiesysteem voor de sportvereniging

Steeds meer sportverenigingen werken met een communicatiesysteem voor verschillende doeleinden. Zij schaffen deze aan voor de scheidsrechters, de scheidsrechtercoördinator, of voor een coach. Voor al deze gebruikstoepassingen biedt AXIWI uitkomst.

axiwi-communicatie-systeem-voetbal-blog-scheidsrechter

Verglijkbare gebruikstoepassingen

Bergsport

Paardrijden

Roeien

Scheidsrechter

Skiën

Verkoop en verhuur communicatiesystemen

Verkoop

 

Verhuur

 

 De voordelen van Axitour

 • Verkoop én verhuur
 • Advies van specialisten
 • Voor grote én kleine events
 • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
 • Altijd bereikbaar
 • Diverse en veilige betaalmogelijkheden
 • De koffie staat klaar in onze showroom
 • De klantenservice helpt u graag!

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice