Deze bijdrage is geschreven door Mireille den Hoed, eigenaar van TAKT Academy & Trainingsstal

Mijn naam is Mireille den Hoed, eigenaar van TAKT Academy & Trainingsstal. Ik geef al meer dan 35 jaar privé paardrijlessen en maak zeker al zo’n 15 jaar gebruik van een draadloze instructieset. De laatste 5 jaar doe ik dat met een zg. terugpraat-functie.  Zo hoef ik niet de hele bak door te schreeuwen om aanwijzingen te geven en kunnen de ruiter en ik gemakkelijk met elkaar communiceren. Maar toch was er vaak gedoe. In onze buitenrijbaan van 20 bij 60 meter stoorde de ontvanger als de ruiter achterin was. Om het storen te voorkomen werd dan maar 2/3 van de bak gebruikt. En dat is zonde, want ik ben fan van lange rechte lijnen rijden!

instructieset-paardrijden-takt-academy

Instructieset paardrijden

Sinds ik de kastjes van AXIWI gebruik heb ik hier geen last meer van. Deze kastjes hebben bereik tot wel 300 meter, dus die 60 meter van onze rijbaan is geen enkel issue meer. En een bijkomend voordeel is het heldere geluid, zonder ruis, wat de communicatie ook flink verbetert. Daarnaast gaan de oortjes van deze kastjes veel langer mee, dan die van de eerdere instructiesets. Een stuk duurzamer dus!