De fotografie, gebruikt in dit artikel, betreft foto’s van het WK Masters 2022 

Van 30 juni tot en met 9 juli 2023 vindt het Europees kampioenschap voor Masters (veteranen) in Nottingham plaats. Het is een door de FIH (Fédération Internationale de Hockey) geaccrediteerd toernooi, waar in 4 leeftijdscategorieën (dames en heren) gespeeld gaat worden: 35+, 40+, 45+ en 50+.

“Goede communicatie tussen de 2 scheidsrechters is gedurende elke wedstrijd een absolute ‘must’ om op dit niveau duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de teams én uiteraard om de juiste beslissingen te kunnen nemen.”

Scheidsrechters

Het belooft een groots EK te worden met meer dan 40 deelnemende (landen)teams. De wedstrijden zullen door 40 scheidsrechters (waaronder 7 Nederlandse) en evenveel officials worden begeleid. Tijdens het toernooi zullen de scheidsrechters werken met het AXIWI communicatiesysteem om de wedstrijden nog beter te kunnen begeleiden.