Het Graaf Huyn College uit Geleen ging begin november 2022 op stedentrip met de leerlingen uit de bovenbouw. De leerlingen die een stedentrip naar Parijs en Toscane hebben gemaakt, werden begeleid met een rondleidingsysteem van Axitour. Eén van de begeleiders in Toscane en één van de leerlingen die mee was naar Parijs, vertellen hieronder over hun ervaringen met het rondleidingsysteem tijdens de stedentrip.

Stedentrip Toscane

Onlangs was het Graaf Huyn College uit Geleen met 53 leerlingen en 5 begeleiders op reis door Toscane. “Om door diverse steden te lopen, hebben we gebruik gemaakt van het Axitour rondleidingsysteem. Wij waren erg blij met deze oplossing om alle leerlingen en begeleiders goed te kunnen bereiken. Het systeem werkte prima. We zorgden ervoor dat de afstand tussen de spreker en achterste loper, tijdens het wandelen, niet te groot werd, zodat de verbinding zo min mogelijk verloren ging. Al met al een fantastisch hulpmiddel tijdens een rondleiding door de stad, om veel informatie op een prettige manier over te brengen aan de leerlingen.”

Stedentrip Parijs

“De afgelopen dagen waren fantastisch in Parijs. Vandaag hebben we een stadswandeling gemaakt door de Marais onder leiding van onze docente Frans. Ik was erg benieuwd hoe ze dat ging doen, want we zijn met tachtig leerlingen! Uit het niets toverden de docenten een ideale oplossing: een audiotour systeem!

We kregen allemaal een ontvanger omgehangen met oordopjes. De docent kreeg een zender en microfoon, zodat we haar konden verstaan. Op Franse muziek liepen we van ‘hotspot’ naar ‘hotspot’ door het prachtige Parijs. In de Joodse buurt hebben we een dansje gemaakt op een prachtig plein, waar ooit de minnares van kardinaal de Richelieu woonde (spannend!). Het voelde een beetje als een silent disco. Ideaal die apparatuur!”

rondleidingsysteem-stedentrip-school-parijs

Lees ook hoe Hak gebruik maakt van de Axitour rondleidingsystemen

axitour-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.