Deze referentie is geschreven door Jos Colijn, International Officer, werkzaam aan de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht

De Theologische Universiteit is een gemeenschap die uit zo’n 175 personen bestaat; studenten, docenten en stafmedewerkers. Ongeveer 10% van onze community spreekt alleen Engels en daarom hebben we tijdens allerlei gelegenheden simultaanvertaling nodig. Eerst deden we dat gewoon ‘live’, maar dat was voor iedereen hinderlijk. Het communicatiesysteem van Axitour bleek een prachtige oplossing. De vertaler zit achter een transparant geluidswerend scherm en onze Engelstalige mensen zitten op willekeurige plaatsen in de zaal. De geluidskwaliteit is goed en de zender en ontvangers zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.

simultaanvertaling-communicatiesysteem-theologische-universiteit

Vertaling kerkdiensten

Daarnaast gebruiken we het communicatiesysteem nu ook voor simultaanvertaling van kerkdiensten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dit gebeurt in de Gereformeerde Kerk Noorderlicht te Wezep. Door de vertaling via de headsets kunnen zij de diensten volgen zonder dat dit ‘opvalt’ of hinderlijk is voor andere kerkgangers. Onze gasten kunnen gewoon in de kerkzaal tussen de Nederlanders zitten. Op deze manier bereiken we een mooie vorm van ‘inclusiviteit’.

Service

We zijn ook blij met de snelle service van Axitour, die snel en adequaat reageren op bestellingen en vragen. We kunnen het bedrijf Axitour daarom van harte bij u aanbevelen!

Meer informatie