Dit artikel is geschreven door Couffez Kristien, HSEE Assistant bij Villeroy en Boch

 

Bij Villeroy & Boch Wellness Roeselare (België) produceren we hoog kwalitatieve baden en douches in acryl. Villeroy & Boch is een van ‘s werelds toonaangevende merken voor hoogwaardig keramiek. Dit familiebedrijf, met het hoofdkantoor in het Duitse Mettlach, staat al sinds 1748 voor innovatie, traditie en design. Villeroy & Boch biedt klanten verspreid over 125 landen producten uit de sectoren Bathroom and Wellness en Dining & Lifestyle van een kwaliteit die een gerenommeerd internationaal lifestylemerk betaamt.

logo-villeroy-en-boch

Communicatie en opleiding 

Bij Villeroy en Boch Wellness Roeselare vinden we communicatie en opleiding zeer belangrijk, daarom zetten we daar sterk op in:

  • Elk kwartaal organiseren we projectmeetings, waarin we onze medewerkers, de lopende en komende, projecten voorstellen.
  • Geregeld organiseren we bedrijfsbezoeken en opleidingen, voor collega’s van zusterbedrijven.
  • Ook installateurs van onze producten komen langs voor bedrijfsbezoeken. Zij komen voor het verkrijgen van extra informatie en voor de opleiding ‘correcte plaatsingen’.

Het beste moment om al deze informatie door te geven is tijdens de productie-uren, maar anderzijds belemmert het geluidsniveau van de werkende machines dan het mondeling communiceren met een groep. Vandaar dat we hebben geïnvesteerd in het Axitour AT-500 rondleidingsysteem.

axitour-at-500-technische-specificatie
axitour-at-500-opladen-oplaadstation-dio
axitour-at-500-communicatie-systeem-zender

Rondleidingsysteem 

Aanvankelijk zijn we gestart met het Axitour AT-500 rondleidingsysteem met 1 oplaadkoffer, 1 zender met microfoon en 10 ontvangers. Omdat we snel hebben ervaren dat het systeem eenvoudig in gebruik is én een grote meerwaarde biedt tijdens de rondleidingen, zijn we het al snel gaan uitbreiden met extra ontvangers en een bijkomende zender.

Met het Axitour rondleidingsysteem kunnen wij 2 aparte groepen rondleiden. Dat doen we met grote groepen of wanneer we in verschillende talen rondleiden.

Tijd om te observeren

Met ons rondleidingsysteem kunnen de sprekers op een rustige manier de nodige uitleg geven. Indien nodig kunnen ze de microfoon tijdelijk ‘muten’ om bijvoorbeeld overleg te plegen met een collega.

Elke luisteraar kan persoonlijk het volume regelen en hoeft niet dicht bij de speaker te staan om alles te horen. Daardoor hebben de luisteraars meer tijd om rond te kijken en optimaal het productieproces te volgen en hierover bij te leren. De ontvangers zijn voorzien van wegwerpoortjes voor optimale hygiëne.

Door de pandemie hebben we onze bezoeken moeten beperken, maar intussen staan er al weer heel wat bezoeken en opleidingen op onze planning. Daarvoor zullen we zeker gebruik maken van ons Axitour rondleidingsysteem.

Meer informatie over fabrieksrondleidingen

axitour-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.