PERSBERICHT 11-2-2021 – BARENDRECHT

Door het Coronavirus leven we in de 1,5 meter-samenleving. Dat maakt het rondleiden van mensen op een locatie of tijdens een event lastig en in het geval van de huidige lockdown zelfs onmogelijk. Axitour, aanbieder van communicatiesystemen voor o.a. rondleidingen, heeft de oplossing. Door het draadloze duplex AXIWI rondleidingsysteem te koppelen aan een videoconferencing app, zoals: ZOOM, Microsoft Teams en Google Meet is het mogelijk om mensen op afstand ‘realtime’ deel te laten nemen aan een rondleiding.

Deze technologie maakt het voor het bedrijfsleven mogelijk om in deze uitdagende tijden rondleidingen ‘op afstand’ te geven, nieuwe (productie)locaties te openen én productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand te organiseren. Door de audiovisuele ondersteuning van deze technologie is het voor bedrijven mogelijk om collega’s en relaties op afstand te binden én te boeien.

“Door het geven van een digitale interactieve rondleiding kunnen we onze fabriek en mensen laten zien aan 16.000 collega`s in 250 vestigingen in 40 landen over de gehele wereld.”

Greif geeft met AXIWI bedrijfsrondleiding op afstand via Zoom

Onlangs werd Axitour door het bedrijf Greif gevraagd met een oplossing te komen, waarbij het mogelijk is om een bedrijfsrondleiding te organiseren en zowel mensen op locatie als op afstand (Amerika) in de rondleiding te betrekken. Daar is Axitour mee aan de slag gegaan.

Een aantal van de deelnemers waren fysiek aanwezig in de fabriek en werden uitgerust met het draadloze AXIWI rondleidingsysteem (en geluiddempende headset) om deel te nemen. De collega’s uit Amerika zijn via ZOOM gekoppeld aan de groep(communicatie) in de fabriek, via het AXIWI communicatiesysteem. Een van deze AXIWI units is gekoppeld aan een smartphone, via een speciale AUX kabel. Door met deze smartphone een ZOOM vergadering op te zetten, konden de Amerikaanse deelnemers toch deelnemen aan de fabrieksrondleiding; spreken, luisteren én zien.

Ronald van der Linden, Project Engineer bij Greif, over de bedrijfsrondleiding op afstand met AXIWI: “Door het geven van een digitale interactieve rondleiding kunnen we onze fabriek en mensen laten zien aan 16.000 collega`s in 250 vestigingen in 40 landen over de gehele wereld.”

rondleiding op afstand via video conferincing
rondleiding volgen op afstand videoconferincing op desktop

Ook voor productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand 

Het Barendrechtse bedrijf ziet in deze nieuwe toepassing veel mogelijkheden, ook na Corona. Ben Engelen, directeur van Axitour Communication Solutions, over het inzetten van AXIWI met een videoconferencing app: “Door Corona zijn mensen meer thuis gaan werken en onderzoeken wijzen uit dat het op kantoor werken niet meer op het niveau komt van voor de crisis. De Coronacrisis laat ons ook zien dat we op afstand, zelfs internationaal, goed kunnen samenwerken door digitale oplossingen. Reizen is niet altijd nodig. Dat scheelt het bedrijfsleven reistijd en in reiskosten. Bedrijven zullen naar oplossingen zoeken om relaties en collega’s op afstand te betrekken bij bedrijfsactiviteiten. AXIWI, in combinatie met een videoconferencing app, biedt dan uitkomst. Naast het geven van bedrijfsrondleidingen kun je denken aan het openen van (productie)locaties en het organiseren van  productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand.”

Over AXIWI

Het duplex communicatiesysteem is in te zetten voor communicatie tijdens rondleidingen, toertochten, congressen, vergaderingen, sport, simultaan vertalingen, in productieomgevingen en calamiteiten. In de sport wordt het communicatiesysteem gebruikt door scheidsrechters voor de onderlinge communicatie en voor het coachen van scheidsrechters en sporters.

——————————————————————– (EINDE BERICHT) ——————————————————————–

Contact – Axitour Communication Solutions

Productspecialist AXIWI

Thomas Boogaarts / tboogaarts@axitour.eu

+31 (0)180 – 691 400

Marketing / media

Pieter de Bruijn / pdebruijn@axitour.eu

+31 (0)180 – 691 400

Adres Axitour

Lübeck 5

2993 LK Barendrecht (NL)