Greif Nederland heeft onlangs een Coronaproof bedrijfsrondleiding ‘op afstand’ voor collega’s georganiseerd. Door de maatregelen, als gevolg van het Coronavirus, konden de collega’s uit Amerika helaas niet deelnemen aan de fysieke rondleiding in de fabriek. Dus is er gezocht naar een alternatief om hen ook bij de rondleiding te betrekken.

“Door het geven van een digitale interactieve rondleiding kunnen we onze fabriek en mensen laten zien aan onze 16.000 collega`s in de andere 250 vestigingen in 40 landen over de gehele wereld.”

Bedrijfsrondleiding op afstand via conference call

De uitdaging bij deze rondleiding was om zowel mensen op locatie als op afstand (Amerika) in de rondleiding te betrekken. De opdrachtgever opperde het idee om een rondleiding via een conference call te organiseren. Hier is Axitour vervolgens mee aan de slag gegaan in de zoektocht naar een passende oplossing.

Een aantal van de deelnemers waren fysiek aanwezig in de fabriek en werden uitgerust met het AXIWI communicatiesysteem (en geluiddempende headset, AXIWI HE-080) om deel te nemen. De collega’s uit Amerika zijn via ZOOM gekoppeld aan de groep(communicatie) in de fabriek via het AXIWI communicatiesysteem. Op deze manier konden de Amerikaanse deelnemers toch deelnemen aan de fabrieksrondleiding; spreken, luisteren én zien.

Ronald van der Linden, Project Engineer bij Greif, over de inzet van het AXIWI communicatiesysteem: “Door het geven van een digitale interactieve rondleiding kunnen we onze fabriek en mensen laten zien aan onze 16.000 collega`s in de andere 250 vestigingen in 40 landen over de gehele wereld.”

bedrijfsrondleiding via conference call zoom voor groepscommunicatie wereldwijd op afstand
bedrijfsrondleiding via conference call met zoom voor groepscommunicatie met deelnemers op afstand
axiwi set van greif voor rondleiding via conference call op afstand via zoom

Efficiënt managen op afstand

Ronald van der Linden over de voordelen van deze nieuwe manier van rondleiden voor een organisatie als Greif: “Het management in Amerika kan op afstand zonder te reizen, zien hoe de investeringen die zij wereldwijd doen in de werkelijkheid uitpakken. Doordat ze op afstand meekijken via ZOOM, kunnen wij laten zien waar onze sterke en zwakke punten liggen en hoe we bepaalde zaken/processen kunnen verbeteren. Door deze audiovisueel oplossing kan er ook direct ‘live op locatie’ een gesprek gevoerd worden, zelfs in een lawaaierige fabriek dankzij de geluiddempende headsets.

Het management kan tevens in relatief weinig tijd veel vestigingen “bezoeken” zonder dat zij hoeven te reizen. De kosten van bijvoorbeeld een vlucht en het verblijf worden hiermee ook uitgespaard.”

Interactieve bedrijfsrondleiding

Greif heeft bij Axitour 10 AXIWI units gehuurd om 10 personen een bedrijfsrondleiding te geven. Een van deze AXIWI units werd gekoppeld aan een smartphone, via een speciale AUX kabel. Door met deze smartphone een ZOOM vergadering op te zetten, konden de Amerikaanse collega’s toch bij de rondleiding zijn. Het geluid liep via de AXIWI unit naar de Amerikaanse deelnemende collega’s en konden zo direct met elkaar communiceren; spreken en luisteren. De smartphone werd vastgehouden en gericht op de deelnemers die in de fabriek aanwezig waren om de leden in de ZOOM vergadering van beeld te voorzien.

AXIWI® producten

Om de rondleiding te kunnen verzorgen waren de volgende producten nodig:

  • 1 gids met AXIWI en HE-080 headset.
  • 1 gids hulp met smartphone AXIWI en AUX kabel ertussen. Op de smartphone is een Teams meeting opgezet.
  • 8 gasten fysiek aanwezig in de fabriek met elk een AXIWI en HE-080.
  • 4 gasten digitaal aanwezig in de Teams meeting (Deze zitten elke achter hun Laptop/PC op een andere locatie).

De gids leidt alle gasten rond en de gasten kunnen vragen stellen via het AXIWI systeem.

de axiwi headsets van greif gebruikt tijdens rondleiding via conference call op afstand via zoom