Running Blind is een landelijke stichting die visueel beperkte mensen aan het hardlopen probeert te krijgen. Door deze groep te koppelen aan buddy’s, die hen begeleiden, is het mogelijk dat visueel beperkten hun sport of hardlopen kunnen uitoefenen.

Buddy

Voor de uitbraak van het Coronavirus waren visueel beperkten tijdens het sporten middels een lintje gekoppeld aan hun buddy. Zij liepen dan naast elkaar en de buddy kon met het korte lintje de visueel beperkte loper ‘snel’ bijsturen als dat nodig is. Doordat ze dan naast elkaar liepen was het verbaal instrueren geen probleem.

Communiceren op afstand

Nu, in de 1,5 meter-maatschappij, wordt het sporten voor visueel beperktesporters en hardlopers een stuk lastiger.  Gelukkig is er overal een oplossing voor. Door gebruik te maken van speciaal ontworpen (1,5 meter) stokken, blijft er contact tussen de loper en buddy, plus dat de afstand gewaarborgd blijft. De afstand maakt wel dat de communicatie tussen beiden een stuk lastiger wordt.

axiwi-running-blind-strekken
axiwi-running-blind-buddy-close-up

AXIWI® draadloos communicatiesysteem  

De afdeling Running Blind Leiden heeft bij Axitour de perfecte oplossing gevonden. Zij maken nu gebruik van het AXIWI communicatiesysteem, deze vormt een draadloze communicatieverbinding tussen de buddy en de loper. De buddy kan via de AXIWI headset praten en direct zijn instructies doorgeven, vergelijkbaar met een telefoongesprek.

axitour-axiwi-koffer-tr-003-comfort
axiwi-HE-075-sport-headset-noise-cancelling
axiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units
axitour-axiwi-at-320-communicatiesysteem-sport

Gebruiksvriendelijk communicatiesysteem

De AXIWI AT-320M is eenvoudig te bedienen, licht en compact. Gemakkelijk te bevestigen aan de broek. Beiden hebben een sportheadset met microfoon aan hun oor die stevig blijft zitten tijdens het hardlopen. Zo kunnen zij goed met elkaar communiceren. Running Blind Leiden heeft ook een aantal slechthorende lopers in hun midden. Door middel van kleine aanpassingen is de AT 320M ook te koppelen aan hoortoestellen. Er is geen ruis op de lijn. De buddy komt luid en duidelijk binnen bij de lopers. Dit systeem zorgt ervoor dat buddy en loper ondanks de langere afstand tussen beiden ontspannen kunnen blijven lopen.

axiwi-running-blind-groep