Deze referentie is geschreven door de Socca scheidsrechters Ronnie Rutten & Jorg Oppers

Op uitnodiging van de Belgische Minivoetbal Associatie hebben wij twee Socca oefeninterlands gefloten tussen Belgie en Luxemburg. Socca is een nieuwe vorm van minivoetbal, een kruising tussen veld- en zaalvoetbal, met de speelsheid van straatvoetbal. Het wordt vooral gespeeld in de 6 tegen 6 vorm, met twee scheidsrechters (één aan iedere lange zijde).  Het spel is razendsnel qua acties en aanvallen; goede communicatie tussen scheidsrechters is essentieel. 

scheidsrechters-werken-met-axiwi-tijdens-socca-interlands
scheidsrechters-werken-met-axiwi-tijdens-socca-interlands-team

Interlands met AXIWI

Bij de interlands hebben wij gebruik gemaakt van het AXIWI AT-350 communicatiesysteem voor de onderlinge communicatie. Wat ons betreft een fantastisch systeem; kristalhelder geluid waardoor wij snel en effectief met elkaar konden communiceren.  De bediening is eenvoudig, het systeem is zeer licht in gewicht en gemakkelijk te bevestigen aan de sportbroek. Ook de headset heeft een fijne pasvorm met verschillende bijgeleverde oordopjes.

Geluid

Zes regelbare niveaus voor geluidssterkte zijn meer dan voldoende voor gebruik in elke setting. Vanwege coronabeperkingen was er helaas geen publiek welkom, derhalve was een lager volume dit keer afdoende voor duidelijke interactie met de collega-scheidsrechter.

Duidelijke communicatie

Mede dankzij de AXIWI AT-350 verliepen de beide interlands uitstekend. Terwijl de focus geheel op het spel ligt communiceer je ongemerkt constant in perfecte kwaliteit met de collega, alsof je naast elkaar staat. Wat ons betreft is AXIWI een echte aanrader.