PERSBERICHT – 12 mei 2020 – Barendrecht

Axitour Communication Solutions ziet sinds de uitbraak van het Coronavirus een sterk stijgende vraag naar draadloze communicatiesystemen bij productiebedrijven. De bedrijven gebruiken de systemen in productie-omgevingen, met veel omgevingsgeluid door bijvoorbeeld het machinepark, zodat collega’s onderling via headsets gemakkelijk en draadloos met elkaar kunnen communiceren.

Nu er volgens de RIVM-richtlijnen, waaronder de 1,5 meter afstand-regel, gewerkt dient te worden is het nog uitdagender om in een productie-omgeving goed en efficiënt samen te werken. Het gebruik van draadloze duplex communicatiesystemen, zoals AXIWI, biedt dan uitkomst.

Efficiënte groepscommunicatie productie-omgeving

De draadloze communicatiesystemen worden ingezet om onderling met gemakkelijk en snel met elkaar te communiceren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om communicatie tussen verschillende collega’s, met verschillende taken of disciplines, of tussen verschillende afdelingen. Hierdoor kan er efficiënt gewerkt worden met borging van de kwaliteit van de werkprocessen.

 

Opleiding ‘trainees’ met headset

Daarnaast worden de communicatiesystemen ingezet voor het opleiden van personeel in productie-omgevingen. Voor de Coronacrisis konden een opleider en trainee dicht bij elkaar staan. Door gebruik te maken van het AXIWI communicatiesysteem kan de opleider de trainee handsfree via een headset instrueren, met respect voor de afstandsmaatregel van 1,5 meter. De collega’s kunnen na de gegeven opleiding ook elk op een andere plaats werken en toch regelmatig even bij elkaar ‘inchecken’ (lees: meeluisteren) om te horen of alles goed verloopt.

Sanorice-AXIWI-headsets-communicatie-opleider-coach-productie-omgeving

Ontspannen werken

Het werken met een draadloos communicatiesysteem zorgt ervoor dat collega’s ontspannen en handsfree op afstand kunnen communiceren. De kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming zorgen ook voor een veiligere werkplek.

Ook na de coronacrisis

De bedrijven merken dat het werken met duplex communicatiesystemen bevalt op de werkvloer. De collega’s hoeven hun stem niet continu te verheffen. Ook kun je op afstand bij elkaar checken hoe het gaat, zonder direct je werkplek te verlaten.

 

Over AXIWI

Het AXIWI duplex communicatiesysteem is in te zetten voor communicatie tijdens rondleidingen, toertochten, congressen, vergaderingen, sport, simultaan vertalingen, in productieomgevingen en calamiteiten. In de sport wordt het communicatiesysteem voornamelijk gebruikt tijdens coaching en door scheidsrechters om een wedstrijd te begeleiden.