Hygiëne gaat een grote rol spelen wanneer uw museum weer open mag. Wij krijgen de laatste tijd steeds meer vragen van inkopers en museumverantwoordelijken of wij een oplossing hebben voor het rondleiden in de 1,5 meter-samenleving. Audio-apparatuur kan namelijk bijdragen aan de verspreiding van het virus door het veelvoudig gebruik door meerdere bezoekers op een dag. Daarnaast zal, door de borging van de hygiëne voorschriften, de handling voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers toenemen.

In dit blog leest u hoe Nubart de hygiëne in uw museum na de heropening borgt, zorgt voor minder ‘rondleiding’ handling en kan bijdragen om toch inkomsten te genereren met het rondleiden van bezoekers.

 

1.    Corona Proof Rondleiden

De Nubart audiotour komt in vorm van een kaart ter grootte van een pinpas. Op deze kaart staat een unieke QR-code die de bezoeker kan scannen met zijn of haar smartphone. Eenmaal gescand wordt er een link zichtbaar die naar de online audiotour leidt. De kaart wordt exclusief gekoppeld aan de eerste telefoon die hem scant. Iedere bezoeker krijgt dus zijn eigen QR-kaart en kan deze naderhand ook mee naar huis nemen als souvenir. Doordat de kaart eigendom wordt van de bezoeker, voorkomt u besmetting van andere bezoekers doordat ze dezelfde apparaten aanraken.

2.    Besmettingsgevaar geminimaliseerd met ultracompacte kartonnen kaart

De Nubart QR-kaart wordt gemaakt van ultracompact karton. Dit maakt hem net zo stevig als een plastic pinpas, maar ook biologisch afbreekbaar en, nu misschien wel belangrijker, moeilijker voor een virus om op te overleven. Zo is uit recent onderzoek gebleken dat SARS-Covid tot wel 72 uur kan overleven op plastic tegenover slechts 24 uur op karton.

 

3.    Individuele Rondleiding

Elke bezoeker zal individueel door het museum of de locatie lopen. Dit betekent dat er geen grote groepen mensen tegelijk in één ruimte staan. Daarnaast kan de bezoeker zelf bepalen in welke volgorde hij/zij de tour volgt. De audio is van te voren opgenomen en kan op elk gewenst moment worden afgespeeld. Met het uitgeven van Nubart-kaarten wordt strikt bijgehouden hoeveel personen er tegelijk in het gebouw zijn.

 

4.    1,5 meter afstand met ‘Live’ rondleiden

Grote groepen tegelijkertijd rondleiden gaat straks niet meer. Iedereen moet minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit betekent dat musea op zoek moeten naar een oplossing voor de live tours die eerst gedaan werden. Voorheen gebeurde dit met traditionele audio apparatuur, maar net als met de audiotours, is het een risico om te werken met (plastic) audio-apparaten. Nubart heeft hier een nieuwe oplossing voor bedacht: Live rondleiden met de Nubart QR-kaart. Net als de audiotour maakt dit systeem gebruik van de smartphone van uw bezoeker.