Honsbeek Media uitererst tevreden met AXIWI® communicatiesysteem

 

“Al tijdens de opnames bemerkten wij de kwaliteit van de aangesloten AXIWI-unit. De instructies van de regie naar cameraman, kwamen glashelder door.”

 

Honsbeek Media is een bedrijf die livestream en video opnames verzorgd binnen de sport. Op dit moment zijn wij o.a. actief binnen de rugby, waterpolo en het basketbal. Honsbeek Media had behoefte aan een nieuw communicatiesysteem om tijdens de registraties (regie en de cameraman) direct met elkaar te communiceren.

Randvoorwaarden communicatie systeem

Over het huidige communicatiesysteem waren wij niet tevreden. Dit communicatiesysteem is kabelgebonden en moesten we vaak opladen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw draadloos communicatiesysteem dat tweerichtings-communicatie (zenden en ontvangen) faciliteert.

Wij hadden de volgende eisen t.a.v. het communicatiesysteem;

  • Het moet een draadloos communicatiesysteem zijn.
  • Een groot bereik hebben.
  • Geschikt zijn voor het gebruik in rumoerige ruimten, met omgevingsgeluid.
  • Lang kunnen werken zonder op te laden.
  • En geen beïnvloeding van draadloze apparatuur van andere geluidsbronnen.

Test AXIWI communicatiesysteem

We kwamen uit bij het draadloze en handsfree communicatiesysteem van AXIWI. Voordat we de aankoop definitief deden hebben we het van AXIWI eerst mogen testen en dat beviel goed. De conclusie van de test was dat het voldeed aan alle vooraf gestelde eisen. We hebben het AXIWI communicatiesysteem vervolgens aangeschaft.

Waterpolo, Rugby, Basketbal

Om het communicatiesysteem direct goed in de praktijk testen, besloten we dit te doen tijdens een een rugbywedstrijd van DIOK, waar wij de Livestream-registratie zouden verzorgen. De regie bestond uit in totaal uit 2 camera’s. Er waren ruim 500 man publiek.

Al tijdens de opnames bemerkten wij de kwaliteit van de aangesloten AXIWI-unit. De instructies van de regie naar cameraman, kwamen glashelder door, zelfs met een veel én fanatiek publiek. Elke instructie was goed te verstaan. Ook hadden we geen last van geluidsstoringen of last van andere geluidsinstallaties. We hebben 3 uur achtereen opgenomen, zonder de AXIWI-unit op te hoeven laden; een prestatie van formaat.

Al met al zijn wij uiterst tevreden over het AXIWI communicatiesysteem. Wij kunnen het communicatiesysteem ook aan andere TV teams aanbevelen.

Mark Honsbeek
Honsbeek Media