Dit jaar heb ik samen met mijn vader geholpen als vrijwilliger bij de Avond4Daagse. Wij moesten het verkeer regelen in Barendrecht tijdens de Avond4Daagse.

In het verkeer en met name op de kruispunten is er vaak een grote afstand tussen de verkeersregelaars. Dit in combinatie met een drukke verkeerssituatie, betekent dat je flink naar elkaar moet gebaren en schreeuwen om met elkaar te communiceren. Als er bijvoorbeeld een auto op het kruispunt aankwam moest ik op afstand duidelijk maken aan mijn vader, dat hij de wandelaars of de auto moest laten stoppen. Op een druk kruispunt is dat lastig.

Daarom hebben we dit jaar tijdens de Avond4Daagse het AXIWI communicatiesysteem gebruikt, zodat we draadloos met elkaar konden communiceren via een headset. Met het AXIWI communicatiesysteem konden wij elkaar goed verstaan zonder ruis; ook als we ruim 100 meter bij elkaar vandaan stonden. Hierdoor is het regelen van het verkeer ontspannen en een stuk veiliger, voor ons én het verkeer, verlopen.

Het AXIWI communicatiesysteem is een goed middel om het verkeer veilig te regelen. Het maakt het voor de verkeersregelaars veiliger én voor het verkeer; een echte win-win situatie.