Sinds het seizoen 2016-2017 gebruiken de scheidsrechters van de Koninklijk Belgische Hockey Bond (KBHB), die in de hoogste competities fluiten (Eredivisie Hockey), met het AXIWI communicatiesysteem.

“Dankzij het AXIWI communicatiesysteem communiceren onze scheidsrechters snel en gemakkelijk met elkaar. Ze ondersteunen elkaar in moeilijke spelsituaties en nemen meer correcte beslissingen”

 

Het communicatiesysteem is gemakkelijk te gebruiken en biedt de scheidsrechters vele voordelen:

  • Snelle en gemakkelijke communicatie tussen de scheidsrechters;
  • Open microfoon, waardoor je niet op een knop hoeft te drukken om met elkaar te praten;
  • Scheidsrechters nemen meer correcte beslissingen.

Meer vertrouwen en professionaliteit

Pontus Michael, verantwoordelijke van de scheidsrechters bij de KBHB legt uit waarom: “Vroeger hadden we een systeem waarbij we op een knop moesten drukken om met elkaar te praten; Push-to-Talk. Het was dan niet altijd gemakkelijk om direct met elkaar te communiceren én bij bepaalde spelsituaties veroorzaakte het problemen, waardoor scheidsrechters slechte beslissingen namen.

We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe communicatiesysteem. We kwamen uit bij het AXIWI communicatiesysteem. Deze hebben we getest tijdens de halve finale en finale van het landskampioenschap hockey België 2015/2016. De test is zeer positief verlopen en hebben toen besloten om het AXIWI communicatiesysteem aan te schaffen voor al onze scheidsrechters, die in de hoogste afdelingen fluiten. Dankzij het AXIWI communicatiesysteem communiceren onze scheidsrechters snel en gemakkelijk met elkaar. Ze ondersteunen elkaar in moeilijke spelsituaties en nemen meer correcte beslissingen. Daardoor stralen onze scheidsrechters meer zelfvertrouwen en professionaliteit uit”.