De Coöperatieve Pelsdierenfokkers Centrale Flevo is gespecialiseerd in het produceren van pelsdiervoer voor de Nederlandse, Duitse, Belgische en Poolse markt. Jaarlijks verlaat ruim 135.000 ton pelsdiervoer onze moderne productiefaciliteit in Putten. Daarnaast leveren we diepgevroren grondstoffen en halffabricaten voor de petfood. Flevo behoort tot de grotere pelsdiervoerfabrieken ter wereld. In een fabriek van dit formaat komt geluidsoverlast (gemiddeld 83 decibel) voor, hierdoor kunnen de mannen op de heftrucks in de fabriek moeilijk met elkaar communiceren. Een communicatie systeem moet makkelijk in gebruik en duidelijk te verstaan zijn. Ook moet het systeem een afstand van minimaal 60m kunnen overbruggen.

Flevo-Nutrition-axiwi-communicatie-systeem-heftruck
Flevo-Nutrition-axiwi-communicatie-systeem-heftruck-heffen

Voordat het systeem in gebruik werd genomen werd voornamelijk gecommuniceerd door veel te toeteren met de heftruck (wat voor nog meer geluidoverlast zorgt) en door hard naar elkaar te schreeuwen. Axiwi is een systeem dat uitermate goed te gebruiken is in een omgeving als deze. De mannen kunnen hun gehoorbescherming dragen onder de speakers en elkaar toch duidelijk verstaan, zonder toeteren en schreeuwen. Dit wordt als zeer positief ervaren. Wat een bijkomend voordeel is volgens de mannen, is dat er ook een microfoon bij de radio gelegd kan worden en ze allemaal met muziek op kunnen werken. Er kan nu makkelijker en dus sneller met elkaar gecommuniceerd worden, dit maakt het werk een stuk prettiger.

Handig is ook dat het systeem functioneert op verschillende kanalen, hierdoor kunnen bijvoorbeeld de mannen van de TD ook gebruik maken van het systeem, zonder ruis te veroorzaken bij de mannen in de productie.

Meer informatie over het AXIWI communicatiesysteem

Het  AXIWI AT-320 (2-weg) duplex rondleidingsysteem is een duplex (tweerichtings) 2 weg communicatiesysteem. Gelijktijdig kunnen 5 personen met elkaar communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het AXIWI communicatiesysteem is geheel handsfree te gebruiken.en beschikt over 4 kanalen.

Meer informatie over het Axitour AXIWI AT-320 simplex communicatiesysteem.