‘Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op bepaalde spelsituaties.’

Sinds januari 2015 fluiten de topscheidsrechters van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), de wedstrijden met het draadloze en hands free communicatiesysteem van AXIWI. Het communicatiesysteem zorgt voor snelle en directe communicatie tussen de scheidsrechters, waardoor hen bijna niets ontgaat en zij de wedstrijd optimaal kunnen begeleiden.

AXIWI scheidsrechters communicatiesysteem

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 2korfbalscheidsrechters en zo nodig de juryvoorzitter gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren. Alleen personen die uitgerust zijn met een AXIWI toestel kunnen eventueel meeluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding of een open luisterverbinding en een bedienbare spreekverbinding.

Snelle en directe communicatie tussen scheidsrechters

Na een succesvolle testperiode met het AXIWI communicatiesysteem, zijn in januari 2015, de scheidsrechters uit de Korfbal League met het AXIWI communicatiesysteem uitgerust. De korfbalscheidsrechters Joeri Kok en  Marcel Luttik (zie foto) hebben het systeem getest en ondertussen in gebruik.

Joeri Kok over zijn ervaringen met het AXIWI communicatiesysteem; ‘Het spel in de top van het korfbal is dynamisch en volop in ontwikkeling, de arbitrage mag daarin niet achterblijven. Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal en kan er snel geanticipeerd worden op bepaalde spelsituaties. Dit is met het oude systeem, de trilvlag, minder gemakkelijk en zeker minder opvallend. De wissels verlopen ook beter, omdat de juryvoorzitter via het systeem een spelerswissel kan aankondigen.

Henry van Meerten, Manager Competitie & Arbitrage bij het KNKV, over het AXIWI communicatiesysteem: ‘Het gebruik van het AXIWI communicatiesysteem door de scheidsrechters in de Korfbal League bevalt  goed. Door gebruik van het communicatiesysteem staan scheidsrechters rechtstreeks met elkaar in contact en dat zorgt voor betere onderlinge communicatie. De scheidsrechters zijn erg tevreden met het AXIWI communicatiesysteem en zien het als zeer waardevolle aanvulling om een korfbalwedstrijd goed te leiden. Het KNKV beveelt het AXIWI communicatiesysteem dan ook zeer aan.