Sanorice-AXIWI-headsets-communicatie-opleider-coach-productie-omgeving

Welkom! Dit is het volledige artikel dat is gepubliceerd in het juni-numer van Vakblad Voedingsindustrie

Communiceer draadloos en coronaproof met AXIWI

 

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben productiebedrijven een groeiende behoefte aan draadloze communicatiesystemen. Nu er met anderhalvemeterafstand-regel gewerkt wordt, is het nog uitdagender om in een productie-omgeving efficiënt samen te werken. Het gebruik van een draadloos duplex communicatiesysteem, zoals AXIWI®, biedt dan uitkomst. Via draadloze headsets kunnen collega’s, ondanks het lawaai van het machinepark, toch duidelijk communiceren en met elkaar in contact blijven. 

 

Efficiënte groepscommunicatie 

Draadloze communicatiesystemen worden in productiebedrijven ingezet om gemakkelijk en snel met elkaar te communiceren. Of het nou gaat om gesprekken tussen collega’s met dezelfde taken, of verschillende disciplines, tussen één of meerdere afdelingen; er kan veiliger en efficiënter gewerkt worden met borging van de kwaliteit van de werkprocessen.

 

Opleiding ‘trainees’ met headset 

Communicatiesystemen worden ook ingezet voor het opleiden van personeel in productie-omgevingen. Voor de coronacrisis konden een opleider en trainee dicht bij elkaar staan. Dat is voorlopig niet mogelijk. Door gebruik te maken van een draadloos communicatiesysteem kan de opleider de trainee handsfree via een headset instrueren, met respect voor de afstandsmaatregel van 1,5 meter. Collega’s kunnen na een gegeven instructie elk op een andere plaats werken en toch regelmatig even bij elkaar ‘inchecken’ (lees: meeluisteren) om te horen of alles goed verloopt en eventueel feedback  geven.

 

Ook na de coronacrisis

Bedrijven die met duplex communicatiesystemen werken, reageren positief. Het is prettig om de stem niet continu te moeten verheffen en op afstand bij elkaar te kunnen checken hoe het gaat, zonder direct je werkplek te verlaten. De kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming dragen bovendien bij aan een veiligere werkplek. 

Duplex communicatiesystemen worden ingezet voor veel meer communicatiedoeleinden. Denk aan rondleidingen, congressen, vergaderingen, simultaan vertalen, calamiteiten en bij sport; voor coaching en onderling contact van scheidsrechters tijdens wedstrijden.