Voor een dierentuin wordt communicatie met een bezoeker steeds belangrijker. Vooral op dit gebied kan een dierentuin zich ten opzichte onderscheiden. Axitour levert diverse rondleidingsystemen voor dierentuinen.

Het meest eenvoudige systeem is die waarbij de bezoekers onder begeleiding van een gids door de dierentuin lopen. De gids geeft via een zender achtergrondinformatie over de verschillende dieren aan de bezoekers die uitgerust zijn met een ontvanger.

Maar ook voor rondleidingen zonder gids heeft Axitour diverse oplossingen. Zo kan een bezoeker bijvoorbeeld onder begeleiding van een GPS systeem door de dierentuin lopen. Iedere keer wanneer de bezoeker een vooraf ingegeven GPS locatie (POI) benadert, start er automatisch een ingesproken audiotekst of wordt er een video, animatie of foto in het scherm getoond.

Door systemen aan bezoekers te verhuren kan een dierentuin extra inkomsten genereren. Maar ook voor potentiële adverteerders ontstaan er nieuwe marketingmogelijkheden. Denk hierbij aan reclameboodschappen die worden afgespeeld bij een bepaalde POI (Point Of Interest).