axiwi-communicatie-systeem-veiligheidsregio-gelderland-zuid

AXIWI geeft Veiligheidsregio Gelderland-Zuid ‘rust’ tijdens oefeningen

 

‘Het AXIWI communicatiesysteem past goed bij de kernwaarden van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid; daadkrachtig, betrouwbaar en alert’

 

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een daadkrachtige, betrouwbare en alerte organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Zij is dé organisatie die, samen met de 16 gemeenten, politie en alle andere betrokken organisaties, zorgt voor een veilige samenleving in Gelderland-Zuid.

axitour-axiwi-communicatie-systeem-veiligheidsregio-gelderland-zuid-oefening

Communicatiesysteem om op afstand mee te luisteren

Met name voor de vakbekwaamheidsorganisatie van de brandweer, maar ook voor de multidisciplinaire oefeningen waren we op zoek naar een communicatiesysteem waarbij het voor de waarnemers niet noodzakelijk is om in de directe nabijheid van de deelnemers te staan. Dit geeft namelijk overlast en maakt de oefeningen vaak onoverzichtelijk voor de deelnemers. Het communicatiesysteem moet het mogelijk maken dat de waarnemer, als het ware, op afstand mee kan  luisteren met de deelnemer.

Compact, gebruiksvriendelijk en oplaadbaar

We waren op zoek naar een compact en eenvoudig communicatiemiddel dat je kunt opladen. Compact, omdat het, qua grootte en gewicht, niet de werkzaamheden mag belemmeren. Eenvoudig, omdat het voor iedereen gemakkelijk te bedienen moet zijn. Dit is belangrijk, omdat het door verschillende collega’s wordt gebruikt. En tot slot oplaadbaar, omdat het systeem direct inzetbaar moet zijn, zonder eerst op zoek  te moeten gaan naar nieuwe batterijen. Uiteraard speelt het milieuaspect hierbij ook een rol.

Gelijk na de eerste training, waarbij we de AXIWI AT-320 hebben gebruikt, was iedereen enthousiast. De geluidsontvangst was prima en de oefeningen werden overzichtelijker door het gebruik van het systeem. Bovendien bleek het systeem, niet onbelangrijk, zeer gebruiksvriendelijk te zijn.

Kortom, het is een systeem dat past bij de kernwaarden van de VRGZ;  daadkrachtig, betrouwbaar en alert.